Dienstag, 26. April 2022

Uvjerljiva pobjeda Rođenih

 









Premijer liga BiH, 27. kolo:

Velež - Posušje 5:2 (3:1)

Strijelci: Anđušić 23', 28', Salčin 39', Dejanović 51' Zajmović 79' za Velež i Pavković 45+1', Barišić 89' za Posušje.

FK Velež: Jovičić, Radović, Bajrić, Zeljković, Pršeš, Čosić, Anđušić, Haskić, Salčin, Dejanović, Radovac.

HŠK Posušje: Baćak, Barišić, Mašić, Leko, Krišto, Božić, Maglica, Ilinković, Pavković, Lučić, Horić.


Velež i Posušje su utakmicom u Mostaru zatvorili 27. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a Rođeni su slavili s 5:2.

Prvu šansu na utakmici napravili su gosti. Radovac je očistio ispred Pavkovića u korner, a nakon kornera opet Radovac čisti i to sa gol linije.

U 12. minuti Velež je imao prvu ozbiljniju situaciju pred golom Posušja. Sve vrijeme svijeta Salčin je imao da se namjesti, ali je jako loše šutirao.

Tri minute nakon toga Mašić je presjekao jedan pas domaćih igrača, izašao sam na Jovičića koji brani uz pomoć bloka Bajrića koji se vratio u posljednji trenutak.

Do vodstva domaći tim dolazi u 23. minuti. Dejanovića je zaustavio jedan igrač gostiju, ali onda napravio nevjerovatnu grešku. Nije dobro ispucao loptu koja dolazi do Salčina, on dodaje Ćosiću, a ovaj Anđušiću koji sa 16 metara pogađa mrežu Baćka.

Nije se Posušje ni oporavilo od šoka, a morali su opet vaditi loptu iz mreže. Novi gol postigao je Nemanja Anđušić, sjajna asistencija Radovića koji je ubacio loptu koju je Nemanja onda rutinski sproveo u mrežu.

Kontrolisao je Velež nakon toga u potpunosti utakmicu, a nakon toga stigao je i treći gol u mreži gostiju. Radovac je sjajno uočio Salčina koji je sam kao duh bio u kaznenom prostoru Posušja, namjestio se i pogodio za 3:0.

Gosti su u 45. minuti postigli gol. Mašić se dobro izborio za jednu loptu, dodao Pavkoviću koji zabija za 3:1, ali to je bio samo počasni gol.

Drugo poluvrijeme otvoreno je kako i prvo - šansom Posušja. Mašić je iskoristio poigravanje Zeljkovića, ali Jovičić sjajno istrčava i spašava svoju mrežu.

Tri minute nakon toga stigla je kazna. Barišić je napravio veliku grešku, Salčin mu uzima loptu i sjajno upošljava Alena Dejanovića koji postiže četvrti gol Veleža danas.

Samo minut nakon toga Dejanović se ponovo našao sam pred Baćkom koji ovaj put izlazi kao pobjednik iz tog duela i sprječava Alena da postigne peti gol Veleža.

Jak centaršut Lučića, Jovičić uz pomoć stative izbacuje u korner u 70. minuti, nakon kojeg Horić pokušava, ali lopta odlazi pored gola.

Moglo je Posušje do drugog gola u 77. minuti, ali je Serdarušić malo zakasnio na centaršut Maglice i propustio da ubaci loptu u mrežu.

Pukla je petarda u 79. minuti. Sjajno je Ćosić uočio Zajmovića i proigrao, a ovaj lobuje Baćka za 5:1. Vrijedi izdvojiti pokušaj Ilinkovića koji je odbranio Jovičić.

U 82. minuti Posušje stiže do još jednog počasnog gola, a Barišić je pogodio nakon ubačaja Serdarušića u 89. minuti.

Velež se nakon ove pobjede nalazi na šestom mjestu s 34 poena, dok je Posušje deveto s devet manje. U narednom kolu Velež gostuje kod Leotara, a Posušje Radniku.

(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen