Samstag, 16. April 2022

Podjela bodova u susretu Radnika i Veleža





Premijer liga BiH, 26. kolo:

Radnik - Velež 0:0

FK Radnik: Muminović, Nikić, Vazda, Vasić, Blagojević, Ristanović, Šarić, Živković, Đorić, Pantelić, Šubert.

FK Velež: Bogdanović, Radović, Bajrić, Zeljković, Pršeš, Anđušić, Peco, Hasanović, Vehabović, Zajmović, Dejanović.


U okviru 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine FK Radnik je na svom terenu ugostio ekipu FK Velež. Konačan rezultat utakmice glasio je 0:0.

Teren za igru nije pružao mnogo, ali su fudbaleri počeli odlično na obje strane. Prva šansa za Radnik desila se u trećoj minuti utakmice, kada je Nikić dobro prošao i centrirao, ali je Živković loše zahvatio loptu, te je Bogdanović odbranio.

Samo tri minute kasnije prva prava prilika i za Velež. Demir Peco je šutirao, ali Azir Muminović je upisao svoju prvu odbranu. U nastavku zaprijetio je i Dino Hasanović, ali je njegov udarac otišao pored gola.

U nastavku utakmice Rođeni su bili bolji protivnik, međutim protiv raspoloženog Muminovića se nije moglo. U 26. i 28. minuti utakmice dvije kolosalne prilike, ali i još bolje intervencije golmana Radnika. Do kraja prvog poluvremena većih prilika nije bilo.

U nastavku ponovo je Radnik prvi zaprijetio, a ovoga puta udarac Pantelića je odbranio Bogdanović. U 56. minuti utakmice viđena je pomalo bizarna scena, kada se jedna od prskalica na sredini terena uključila i na kratko prekinula susret.

Igrala se 66. minuta utakmice kada je Azir Muminović upisao novu fenomenalnu odbranu. Brandao je šutirao iz mjesta sa dvadesetak metara, a Muminović je sjajno odbranio i izbacio loptu u korner. Na kraju Muminović je bio najzaslužniji sa sedam odbrana za osvojeni bod Radnika koji će mu značiti u borbi za ostanak u društvu najboljih.

Rođene u srijedu, 20.04.2022. godine od 16h, čeka revanš utakmica polufinala Kupa BiH na Tušnju protiv FK Tuzla City, a nakon toga na stadion Rođeni dolazi ekipa Posušja, u okviru 27. kola m:tel Premijer lige BiH.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen