Mittwoch, 31. März 2021

Zmajevi u prirodnoj veličini: Poseban poklon za reprezentaciju

 


Sedam godina nakon što je nacrtala nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u prirodnoj veličini, 24-godišnja Sarajka Merima Bešlagić rekreirala je crtež koji je 2014. poklonila Zmajevima.

Bešlagić je prvi crtež nacrtala sredinom 2014. godine te je tada izrazila želju da upozna Zmajeve. Želja joj se ostvarila iste godine kada je zajedno sa prijateljicama posjetila Zmajeve u Zenici, gdje je njen crtež kasnije i uramljen.

"To je crtež po kojem me i danas poznaju i koji sam, sedam godina kasnije, odlučila rekreirati. Projekt sam započela u novembru 2020. godine, no nisam imala vremena da ga završim sve do početka marta ove godine - kada sam zaražena koronavirusom, te sam vrijeme u izolaciji iskoristila za crtanje", govori Bešlagić.

Dodaje kako se crtanjem bavi već deset godina, kao i da je ovaj crtež poseban poklon za Zmajeve: "Želim im svu sreću ovog svijeta u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine".

(klix/20210328)


Poster Zmajeva u prirodnoj veličini, 2014.

Merima Bešlagić, darovita 17-godišnjakinja iz Sarajeva, nakon brojnih crteža u različitim formatima nacrtala je i fudbalske reprezentativce Bosne i Hercegovine.

Zmajevi na njenom crtežu nevjerovatno liče na sebe, a posebno je zanimljivo što je crtež u prirodnoj veličini.

Merima kaže da joj je za ovaj podvig trebalo devet sati rada i da ima veliku želju da upozna Zmajeve, te da joj se potpišu na ovaj crtež.

Nada se da će objavom na našem portalu to i uspjeti.

(klix/20140711)


Samo da baraža ne bude!

Ako je Merimin crtež prije 7 godina pratio Zmajeve na Mundijal 2014. želja nam je da novi crtež pratiti Zmajeve na SP u Kataru 2022.

Merimi čestitke za veoma uspješan rad.

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen