Mittwoch, 31. März 2021

Interesantan slučaj: Gol zamjenjen prije početka utakmice

 


Kada su golovi u pitanju, fudbalski savezi to shvataju ozbiljno.

U utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, na stadionu u Kybunparku u St. Gallenu sastali su se sastali domaćini Švicarska i Litvanjia.

Budući da je jedan gol bio za jedan centimetar previsok, morao je biti zamjenjen prije početka utakmice. Stoga je početak utakmice kasnio je nekoliko minuta.

"Početak utakmice se malo odgađa jer je postojao mali problem s jednim od golova", napisala je Europska nogometna unija u svom tikeru uživo.

Nakon slučaja s golom, na kraju je ostalo ipak samo kod jednog gola.

Uostalom: Ubrzo nakon početnog udarca, Xherdan Shaqiri je u 2.minuti postigao gol 1:0. Nakon munjevitog starta, od Švicarca nije ostalo puno, do kraja je rezultat ostao nepromjenjen.

Pobjeda reprezentacije Švicarske može se upisati pod: "dužnost ispunjena, ali ništa više".

***


Još jedan interesantan slučaj, nakon one čuvene utakmice polufinala Lige šampiona 1998. godine, kada je “jedan gol pao prije početka utakmice”.

Polufinalna utakmica između Real Madrida i Borusije iz Dortmunda, odigrana 1. aprila 1998. godine, na stadionu Santiago Bernabe u Madridu, ušla je u istoriju fudbala po jednoj kurioznoj situaciji. Na ovoj utakmici gol je “pao” prije nego što je utakmica i počela.

(web)

(NovaSloboda)

***

O toj utakmici iz 1998. pisali smo na ovom mjestu:

https://novasloboda.ba/2020/04/02/sjecanje-na-utakmicu-odigranu-1-aprila-1998-godien-gol-pao-prije-pocetka-utakmice/

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen