Samstag, 13. März 2021

Lana Pudar za OI Tokio 2021.

 


Lana isplivala najbolji rezultat u istoriji bh. Plivanja

Mlada mostarska plivačica iz Kluba vodenih sportova “Orka” Lana Pudar u petak je na plivačkom mitingu u Beogradu isplivala A olimpijsku normu u disciplini 100 metara delfin i postigla najbolji rezultat u istoriji bosanskohercegovačkog plivanja.

“Lana je juče, zajedno sa svojim trenerima, napravila jedno veliko sportsko čudo. Ona je prva plivačica iz BiH koja je isplivala A olimpijsku normu, a njen jučerašnji rezultat 57:37 je drugi najbolji rezultat na svijetu u ovoj godini. Brža od Lane u 2021. godini samo je svjetska rekorderka i osvajačica zlatne medalje s posljednjih Olimpijskih igara Sarah Sjostrom, i to za svega tri stotinke”, saopšteno je na službenoj Facebook stranici Kluba vodenih sportova “Orka”.

Ostvarenim rezultatom Lana Pudar oborila je sve rekorde Bosne i Hercegovine.

“Ovaj rezultat nosi 904 FINA boda, uvjerljivo je najbolji rezultat u istoriji bosansko-hercegovačkog plivanja i sasvim sigurno je da će Lana biti, možda, i najmlađa učesnica Olimpijskih igara Tokiju”, navode iz Orke.

Iz kluba najavljuju kako će u narednom periodu, po povratku u Mostar, biti održana konferencija za medije, na kojoj će se obratiti bh. javnosti, odgovarati na pitanja i saopštiti buduće planove kluba.

“Shvatamo da je interes javnosti ogroman poslije ovakvog rezultata, ali Lana je djevojčica od svega 15 godina koja nije navikla i kojoj ne treba velika medijska eksponiranost, te mi zato stvarno nećemo biti u mogućnosti svima pojedinačno izaći u susret po pitanju medijskog obraćanja. Obećavati neke medalje i rekorde nećemo, nismo ni do sada, to nije naš stil, ali ono što vam možemo sigurno obećati je da ćemo nastaviti raditi još jače i još kvalitetnije, pa dokle stignemo. Idemo dalje još jače i još sigurniji u sebe, svoje znanje i svoje mogućnosti”, naglasili su iz Orke.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen