Sonntag, 21. März 2021

Taj čudesni šareni svijet: Slike dana

 


Između zime i proljeća, protesta, korone i sporta, barem tamo gdje se još igra.

Žene u crvenoj odjeći plešu i drže crvene tulipane dočekujući meteorološko proljeće u blizini sela Maloje Zapruddzie, nekih 95 kilometara sjeverozapadno od Minska, tokom protesta protiv rezultata bjeloruskih predsjedničkih izbora.




Vulkan Sinabung eruptira u blizini sela Kuta Rakyat u Karo, Indonezija.


Dječak prolazi pored grafita u New Mumbaiju koji simbolizira brzo širenje koronavirusa.


Djevojčica hoda između probeharalih stabala breskve u jednom voćnjaku u Aitoni (Španija).


Žena se priprema za zimsko takmičenje u plivanju u rupi, dugoj 25 metara, izrezanoj u ledu na jezeru u blizini Viljnusa u Litvaniji. Temperatura vode je 3 stepena Celzijusa, a temperatura vazduha -3 stepena Celzijusa.

Kirsty Lamb iz Bulldogsa šutira loptu tokom utakmice AFL Community Series između Western Bulldogsa i Melbourne Demona na stadionu Marvel u Melbourneu u Australiji.


Čileanka se slikala, dok je sudjelovala u demonstracijama tokom Međunarodnog dana žena u Santiagu. Feminističke organizacije pozvale su na jedan dan nacionalnog štrajka. kako bi se zaustavilo nasilje nad ženama, i zalažu se za ravnopravnost spolova.


U drvoredu, u okrugu Oberneuland, među svježim snijegom, cvjetaju krokusi.


Sirijsko dječak pozira na hrpi neutraliziranih granata u dvorištu metalnih otpadaka na periferiji grada Maaret Misrin u sjeverozapadnoj provinciji Idlib u Siriji.

(web)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen