Sonntag, 14. März 2021

Pobjeda Veleža u Tušnju

 




Stadion Tušanj

Sloboda - Velež 1:2

Glavni sudija: Sabrija Topalović (Zenica).

Crveni kartoni: Jusić i Salihović (Sloboda).

Strijelci: Maksimović 44' / 0:1 Cvijanović 23' pen., 1:1 Maksimović 44', 1:2 Georgijević 76'

Glavni sudija: Sabrija Topalović (Zenica). Crveni kartoni: Jusić i Salihović (Sloboda).

Sloboda: Golubović, Jusić, Kurtalić, Maksimović, Avdić, Husejinović (Mišković 65′), Salihović, Dž. Beganović, Pezer (Alić 78′), Islamović, Predragović.

Velež: Kjosevski, Cheshmedjijev (Pršeš 70′), Radović, Zvonić, Ćosić, Cvijanović, Ovčina (Hasanović 46′), Anđušić (Brandao 60′), Vehabović (Osmić 70′), Radovac, Georgijević (Zubanović 88′)

Rođeni su u uvodu meča djelovali konkretnije i odlučnije da postignu pogodak, šuteve s distance su u ranoj fazi susreta oprobali Cvijanović i Georgijević.

Do gola dolaze u 22. minuti, precizan s bijele tačke bio je Obren Cvijanović. Prethodno je rukom u šesnastercu igrao stoper domaćih Emir Jusić, zbog čega je dobio žuti karton.

Šansu da udvostruče prednost gosti su imali već nekoliko minuta kasnije, kada je s ruba kaznenog prostora šutirao Anđušić, ali zamalo je bio neprecizan.

Najbolju priliku za Tuzlake propušta Pezer u 34. minuti, nakon odlične povratne lopte Beganovića šalje loptu u nebo. Pred kraj poluvremena u dobroj šansi je ponovo Anđušić, ali šalje loptu pored gola.

I kad se činilo da će Velež na odmor otići s vodstvom, Sloboda je došla do izjednačenja. Strijelac je bio Saša Maksimović u 44. minuti, nakon lijepe akcije Tuzlaka.

Velež je više imao loptu u nogama tokom drugog poluvremena, Sloboda prijetila iz kontranapada. Upravo iz jedne kontre, kada je Golubović odlično ispucao za Husejinovića u 51. minuti, domaći su u odličnoj šansi, ali kapiten tuzlanskog tima slabo šutira i loptu hvata Kjosevski.

Imali su i Rođeni svoje prilike, šut Georgijevića glavom ispod prečke je čudesno izvadio Golubović, koji se zatim iskazao u još nekoliko opasnih situacija pred svojim vratima.

No, pokušaj Georgijevića u 76. minuti Golubović ipak nije mogao odbraniti. Srbijanski napadač je svoj prvi gol za Velež postigao nakon što je pokupio “odbijanac” u šesnaestercu nakon jednog blokiranog šuta i pospremio loptu u mrežu za 1:2.

Rezultat se potom nije mijenjao. Slobodi je dodatno bio otežan zadatak da pokuša izjednačiti zbog činjenice da su domaćini po drugi žuti u samom finišu susreta dobili Jusić i Salihović. Ovo je bio četvrti vezani poraz Tuzlaka.

S druge strane, Velež je s ovim trijumfom, barem privremeno, skočio na drugo mjesto tabele te napravio još jedan korak prema konačnom cilju – plasmanu u Evropu.

(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen