Samstag, 13. März 2021

Kome je sudbine: Nevjerovatni Erwin

 





Koliko sreće (u nesreći) može imati jedna osoba?

Priča o Erwinu Tumiriju (30) kaže: Nevjerojatno mnogo! Kao stjuard u avionu, bio je jedan od preživjelih u tragedije fudbalskog kluba “Chapecoense”, kada se avion sa fudbalrima tadašnjeg finaliste Copa Sudamericane srušio u planinama. Tada je 71 osoba izgubila život, a samo šest ih je preživjelo. Erwin Tumiri je bio jedan od njih.

I sada ponovo? Tumiri je po drugi put izbjegao smrt! Preživio je jednu veoma ozbiljnu autobusku nesreću u Boliviji, u kojoj je u smrt otišla 21 odoba, a povrijeđenih je bilo na desetine.

"Ispuzao sam iz slupanog autobusa, sjeo i rekao:" Zar opet! Ne mogu vjerovati ", citirale su ga novine "Los Tiempos". Koljena su ga jako boljela.

Njegova sestra Lucía rekla je za "El Deber" da je njen brat imao samo lakše povrede i da je u bolnici na liječenju.

Prema izvještajima, Bolivijac je redovno putovao na relaciji između Santa Cruza u nizijama na jugoistoku zemlje i Cochabambe u centralnom gorju zemlje, i bio je na putu na posao kada se autobus survao 150 metara u dubinu u Colomi. Ovog puta Turimi je bio jedan od tridesetak preživjelih.

28. novembra 2016. Erwin Tumiri bio je dio posade aviona, kojim je putovala fudbalska ekipa Chapecoense iz grada Chaponse u Brazilu. Avion se srušio na putu na utakmicu prvog kola Copa Sudamericane, Južnoameričkog kupa, koja se trebala igrati u gradu Medellin u Kolumbiji. Gotovo svi igrači, uprava, treneri i prateći novinari poginuli su u nesreći. Među preživjelima bila dva stjuarda i jedan sportski reporter, koji je umro od srčanog udara u martu 2019. godine.

Erwin Tumiri je kasnije, govoreći na jednoj radio-stanici, opisao dramatične scene u bolivijskom avionu.

Mnogi su ustali i počeli vrištati. Ja sam sjeo u skladu sa sigurnosnim uputstvima, stavio jedan kofer između nogu, a zatim prešao u položaj embrija. Kao uzrok nesreće utvrđen je nedostatak goriva u avionu.

A sada, nakon nešto više od četiri godine, doživio je autobusku nesreću, kada se autobus, koji je vozio na relaciji između bolivijskih gradova Cochabambe i Santa Cruza surva dobrih 150 metara niz padinu, a Tumiri je po drugi put izbjegao sigurnu smrt.

Kome je sudbine...

(express)

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen