Samstag, 6. März 2021

Zaslužena pobjeda Veleža





Velež – Borac 2:0 (1:0)

Stadion Rođeni.

Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo)

Žuti kartoni: Cvijanović (V), Uzelac, Bosančić (B)

Strijelci: 1.0 Anđušić (45′), 2:0 Cvijan
ović (50′)

Velež: Kjosevski, Radović, Zvonić, Cheshemdjiev (od 90′ alagić), Ćosić, Vehabović (od 90′ Hajdarević), Radovac, Ovčina, Anđušić (od 70′ Zubanović), Cvijanović (od 83′ Behram), Georgijević (od 70′ Brandao).

Borac: Pavlović, Uzelac, Subić, Bosančić (od 46′ Mehanović), Ćosić, Molls, Vojnović, Vranješ (od 62′ Čavić), Meleg (od 58′ Borovčanin), Ziljkić (od 72′ Georgijev), Zakarić (od 62′ Šikanjić).


Rođeni su se u potpunosti revanširali Borcu za nesretan poraz jesenas, a da je sreća malo više bila na strani domaćina, pobjeda Veleža mogla je biti i ubjedljivija.

I Velež i Borac oprezno su ušli u večerašnju utakmicu i na otvaranju nije bilo većih uzbuđenja.

Prvo uzbuđenje viđeno je tek u 15. minuti, kada je Cvijanović šutirao, a Vojinović klizećim starom izbacio loptu u korner.

U 17. minuti, nova prilika za domaće. Poslije kornera, Zvonić je zahvatio loptu, ali je ona zamalo otišla pU 25. minuti, dosuđen je slobodan udarac za Velež. Radović je, sa 25 metara, opalio kao iz topa, a golman Pavlović krajnjim naporom spasio svoju mrežu.

Gosti iz Banja Luke skoro cijelo prvo poluvrijeme skoro da nisu prešli centar igrališta i uglavnom su skocentrisani na odbranu svoga gola.

Nova prilika za domaće ukazala se u 38. minuti, kada je u gužvi pred golom gostiju najviše skočio Cheshemdjiev, koji je iz teške pozicije loptu poslao visoko iznad prečke.

Minut prije kraja prvog poluvremena, nova šansa za domaće, ali je Ćosić zamalo bio neprecizan.

I kada se očekivao kraj poluvremena, Velež je došao do zasluženog vođstva. Radović je uposlio Anđušića, koji sa ivice šesnaesterca šalje loptu neodbranjivo u mrežu nemoćnog Pavlovića – 1:0

Velež je ofantzivno započeo i drugo poluvrijeme, što je, u 50. minuti, rezultiralo i drugim golom. Ovčina je bio asistent, a Cvijanović je, nakon lijepe finte, pogodio mrežu gostiju – 2:0.

Gol je dao novi podstrek domaćim igračima, koji nastavljaju sa atacima na gol Pavlovića. U 53. minuti, dosuđen je slobodan udarac za Velež na ivici šesnaesterca, a novajlija Georgijević zamalo je prebacio okvir gola.

Golman Pavlović najzaslužniji je pšto gosti nisu doživjeli katastrofu. U 63. minuti, sjajno je odbranio šut Anđušića i izbacio loptu u korner.

U finišu utakmice, nova prilika za Vehabovića, čiji udarac Pavlović brani, i Zubanovića, koji je zamalo bio neprecizan.

Ćosić je u sudijskoj nadoknadi bio u prilici da postigne i treći gol, ali je lopta završila pored lijeve stative.

U narednom 22. kolu Rođeni gostuju u Tuzli, kod ekipe Slobode.

BRAVO ROĐENI!!!

(sport/ns)

Veležovi igrači su imali i poseban motiv u ovom susretu koji je bio postavljen na unutrašnji dio vrata svlačionice domaćih na stadionu Rođeni.

Radi se o isječku medijskih natpisa plasiranih proteklih dana koji su na pogrdan način pisali o Veležu.

Inače, ovakve vrste motivacija nisu strana pojava u Veležu, očigledno se radi o učinkovitim metodama jer su Rođeni zaista odlični u dosadašnjem dijelu sezone i nastavak sezone čekaju s dosta optimizima.

(Foto: sportsport.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen