Samstag, 13. April 2019

Zvijezda u koju je čitav svijet bio zaljubljen








Kada joj se duša odgleda u očima, čini se da joj je još uvijek 29. Svijet je bio zaljubljen u njene kao kesten velike smeđe oči. To je bilo prije ravno 50 godine. Ovih dana  žena iz snova, ikona Hollywooda, Ali McGraw puni nevjerovatnih 80.
Njen kultni film “LoveStory”, Ljubavna priča, od djevojke modela napravila je najpoznatiju ženu planete, Slava je došla kao lavina!
Tajna tadašnjeg uspjeha: “Ja nisam glumila, ja sam tako živjela”. Šampanjac je tekao potocima, zaljubila se u princa iz Hollywooda, i prevarila ga sa najljepšim čovjekom na svijetu.
Njana mahagoni kosa sada je srebrni vodopad. U njenim očima treperi nešto melanholično. Ali McGraw se budi svakodnevno u svom domu u Santa Fe u New Mexico, vježba jogu. Kaže kako od muža nije dobila ni centa.
Ona je baka, ima unuka od 8 godina, nosi crne čizme od ovčije kože. Kaže: “Ako se ponovo zaljubim, onda to mora biti srodna duša”.
Bila je u dvadesetim kada je dobila telefonski poziv, koji joj je od života napravio san. Filmski moćnik Robert Evans (88) želio ju je upoznati. Karta za prvu klasu, od New Yorka do Los Angelosa. U njegovoj vili na Beverly Hillsu, sa 32 telefona i vlastitim kinom, startali su sa šampanjcem, a sljedećeg jutra se probudila u njegovom krevetu.
Nakon toga je za 20 hiljada dolara glumila na smrt oboljelu studenticu, zaljubljenu u sina milionera, Ryan O'Neala (77).
Ljubavna melodrama “Love Story” postaje globalni hit. Prije svjetske premijere, bila je trudna, puna staha za njeno buduće dijete. Klinika dvije nedelje, i onda prije termina rađa sina Josha (48).
U kinu sjedi sama, kada vidi Steve McQueena, i u njega se zaljubljuje. Napušta kralja filma Evansa, za kino kralja McQueena, koji je ukrao njeno srce i upropastio njen mladi život. Njegove ledeno plave oči su je uzbuđivale.
U bračnoj krizi, često utranja u alkohol i kokain. Sa 50 počinje novi život. Gradi malu kuću i pronalazi svoj mir. Prijatelji su joj  njena porodica.
1991. godine izabrana je za jednu od 50 najljepših osoba na svijetu. Tada joj je bilo 52.
A danas? Sa 80, izgleda kao da joj je tek 60!
(br)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen