Samstag, 27. April 2019

Taj čudesni svijet – Slike dana


Polovinom aprila, veći dio Evrope je zahvatio hladni takas, sa temperaturama malo iznad nule. Dvojica vinogradara iz Weinbohlea u Saksoniji, Njemačka, u svojim vinogradima kontrolišu bezbrojne male vatre, koje su dovoljne da se osjetljive sadnice vinove loze zaštite od mraza.

U okviru „Dubai Duty Spring Trials“, probnog treninga mladih grla, jedna bijela klupa stoji u sred crnih klupa, na travnjaku pored trkališta u britanskom gradu Newbury. Susret je, inače, i godišnji festival piva.

Tim Starlight iz Švajcarske, tokom nastupa na Svjetskom prvenstvu u sinhroizovanom klizanju,  koje je održano u finskom Helsinkiju.

Elsa, jorkširski terijer, sa uredno počešljanom frizurom, pripremljena za takmičenje na Pet Expo 2019. Prema riječima organizatora, izložba kućnih ljubimaca u Bukureštu, Rumunija, svake godine privuče više od 10 hiljada posjetilaca.

U Montevideu, Urugvaj, održan je tradicionalni rodeo. Gaucho sa slike je tokom rodea spektakularno odletio sa konja. Srećom, bez posljedica, ni po njega,  niti po konja.

„Moćna Silvina“ pokazuje gest trijumfa, u pravcu poblike, dok se „La Lupe“ proteže na podu pored ringa. Jedna grupa Aymara žena redovno održava „Večeri u ringu“ u Al Altou, u Boliviji. Tu žene pokazuju borbene, ali i glumačke vještine. I kako kažu, bude puno, k'o šibica.

U „Shanghai Haichang Ocean Parku“ u Shanghjaiju, ronioci izvode show program, zajedno sa Beluga kitovima.

Viseći kišobrani se lagano rasklapaju širom svijeta. Nakon spektakularnih slika iz Portugala, sa ulicama preplavljenim visećim kišobranima, prethodnih godina, i jednog pokušaja u Mostaru, u ulici Osmana Ose Grebe, šarenilo sa slike u galeriji nalazi se u jednog trgovačkoj ulici u Mexico Cityju.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen