Donnerstag, 25. April 2019

Misterija i akcija u romanu Harija Slipičevića „Ključ besmrtnosti“



Regionalni bestseler Harija Slipičevića „Ključ besmrtnosti“ roman je o putovanju kroz misteriozni svet najčuvanije tajne u istoriji.

Besmrtnost je sveti gral za kojim ljudi oduvek čeznu i spremni su sve da učine ne bi li ga se dokopali. Šta ako tajna besmrtnosti jeste sakrivena u „Knjizi mrtvih“ za kojom tragaju vojskovođe i velikani od drevnih vremena? Šta ako su ratovi o kojima smo učili u školi, vođeni navodno za teritorije i bogatstva, pokrenuti iz sasvim drugačijih motiva – zbog ključa besmrtnosti?

Ovaj napeti roman vodi nas kroz savremenu potragu za „Knjigom“, koja je pod zaštitom moćnog klana Ptolemeida. Kroz splet istorijskih misterija, legendi, akcije i intrige, za njom tragaju tajna društva, bezbednosne agencije, religijski fanatici i vlade modernih država. U priču se na svoj trideset i treći rođendan upliće Mek Luit, naučnik i boem, koji i ne sluti šta ga sve povezuje s egipatskim bogom Ozirisom, prvim čuvarem Knjige mrtvih.

Hari Slipičević je rođen 1968. u Mostaru. Odrastao je i školovao se u Mostaru, koji je usled tragičnih ratnih dešavanja napustio 1996. otkad živi i radi u Holandiji. Po zanimanju ekonomista, uspešno nalazi svoje mesto u poslovnom svetu. Pokreće i vodi „Fondaciju Slipičević“, preko koje se bavi humanitarnim radom i podržava pozitivne inicijative u Mostaru i BiH. Godine 2016. objavljuje prve dve knjige: „Biseri od kamena“ i „Mostarac lavljeg srca“. Nakon značajnog uspeha ovih knjiga, odlučuje da se aktivno posveti staroj ljubavi – pisanju. Tako nastaje roman „Ključ besmrtnosti“, prvi deo zamišljene trilogije.

Roman „Ključ besmrtnosti“ možete pronaći od petka 3. maja u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.
(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen