Montag, 15. April 2019

Osveta razljućenih životinja




Jednog ilegalnog lovca slon je izgazio do smrti, u trenutku kada je pokušao ubiti nosoroga u Nacionalnom parku Kruger u Južnoj Africi. Nakon što ga je pregazio slon, njegovo tijelo su rastrgali lavovi. Od nesretnog lovokradice, na kraju su ostali su samo glava i odjeća.
Grupa lovokradica je bila na tragu da ubije jednog nosoroga, kada se iznenada pojavio slon i napao jednog od njih. Preživjela trojica su tijelo sklonili i pobjegla, ali su ga pronašli lavovi i potpuno rastrgali.
U potrazi za sklonjenim tijelom bili su rendžeri parka Kruger, a u potrazi je učestvovao i helikopter.
Tokom potrage pronašli su tragove koji su doveli do trojice lovokradica koji su uhapšeni, a oružje im oduzeto. Ostaci tijela ilegalnog lovca pronađeni su nakon četiri dana. Pronađena je samo lobanja i odjeća.
“Ulazak u park Kruger ilegalno, ili pješke nije preporučljiv, jer takve posjetioce vreba mnogo opasnosti, što je pokazao i ovaj incident. Bilo je tužno vidjeti porodicu koje tuguju zbog gubitka njihovog člana, pogotovo što su pronađeni samo ostaci njegovog tijela”, kazao je izvršni menadžer parka.
Trojica preživjelih lovokradica optuženi su za organizovani kriminal, ilegalni ulazak u posjed, te posjedovanje vatrenog oružja i municije bez dozvole.
(dailyexpress)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen