Sonntag, 28. April 2019

Sigurna pobjeda Rođenih







(fotosi: Mirso, sportsport, novasloboda)



FK Velež je i dalje lider na tabeli Prve lige FBiH. Rođeni su danas pred svojim navijačima savladali Rudar 4:0.

Prva liga FBiH, 24. kolo:

Stadion Rođeni

FK Velež - FK Rudar Kakanj 4:0

Sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo)

Strijelci: 1:0 Berisha (9), 2:0 Fajić (42), 3:0 Fajić (55. penal) 4:0 Vehabović (64)

FK Velež: Bobić, Biševac, Zvonić, Zeljković, Mešanović, Ćosić, Behram, Vehabović, Berisha, Brandao, Fajić.

FK Rudar Kakanj: Jamaković, Cana, Goralija, Hrelja, Kovač, Kobilica, Filan, Musić, Kovač, Šubo, Čizmić.

Rođeni su pružili odličnu partiju u susretu sa Rudarom, čija se mreža zatresla četirti puta, i nezadrživo jure u premijerligaško društvo
Velež je pod imperativom pobjede ušao u meč sa Rudarom, a prva prilika za domaće ukazala se u 5. minuti, kada je Brandao pokušao petom poslati loptu u mrežu, ali je ona završila pored lijeve stative.
Samo četiri minute kasnije, oduševljenje na stadionu, Velež je došao u vođstvo. Lijepu akciju, Valmir Berisha je završio na najbolji mogući način, poslavši loptu glavom iza leđa nemoćnog Jamakovića – 1:0.
Nova prilika ukazala se Veležu u 20. minuti, ali je šut Behrama golman gostiju uspio odbraniti.
Samo dva minuta kasnije, prilika za goste, kada je Mirza Kovač šutirao, a golman Bobić krajnjim naporom uspio sačuvati svoju mrežu.
Nusmir Fajić  poslao je u 33. minuti pravu bombu na gol Rudara, ali je lopta pogodila Šubu, koji je ostao ležati na zemlji, pa mu se morala ukazati pomoć.
Domaći ne prestaju s napadima i u 37. minuti Vehabović je izveo slobodan udarac, oštro je šutirao, a Jamaković je loptu uspio izbaciti u korner, koji je ostao neiskorišten.
Tri minuta prije karja prvog poluvremena, na scenu je stupio prvi strijelac lige Fajić, koji je iz neposredne blizine po drugi put zatresao mrežu gostiju – 2:0.
Napadi Veleža nastavljeni su i u drugom poluvremenu, a odbrana Rudara djeluje potpuno izgubljeno. Dobru priliku za povećanje rezultata imao je Brandao u 52. minuti, ali je zamalo bio neprecizan.
U 54. minurti prekršaj u šesnastercu gostiju, sudija je pokazao na bijelu tačku, a Fajić lijevom nogom poslao loptu u mrežu za ubjedljivu pobjedu Vežeža – 3:0.
Golijada Veleža nastavljena je u 64. minuti, kada je se Vehabović, poslije sjajnog proigravanja Fajića, upisao u strijelce – 4:0.
(NovaSloboda.ba)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen