Sonntag, 14. April 2019

Taj šareni svijet – Slike dana


Na sjeveru Finske redovno se održava trka irvasa, pri čemu džokeji na skijama moraju savladati sniježnu stazu dugu hiljadu metara u što kraćem vremenu.

Održano je prvenstvo u ritmičkoj sportskoj gimnastici. Na „Grand Prix de Thiais“ nastupio je i tim iz Ukrajine, a na slici je jedna od učesnica njihovog tima.

U vrijeme održavanja sjednice Donjeg doma Britanskog parlamanta, sjednicu su u jednom momentu prekinuli aktivisti iz „Eytinction Rebellion“, koji su polugoli ušli u salu za sjednicu, noseći na svojim tijelima ispisanu poruku „Klima – Krise“, Kriza klime.

U Keniji su na obali jezera Kapnorak See u blato upala tri mladunčeta slona, i tu se bespomoćno batrgali, sve dok im nije pristigla pomoć.

Mlada dama, bijela medvjedica, koje je prije nekoliko mjeseci rođena u zoološkom vrtu u Berlinu konačno je dobila ime. Zove se Hertha. Naravno, kumovi su joj na poklon donijeli plavu loptu sa njenim imenom, a kako je javljeno, kumstvo i brigu o njoj je preuzeo fudbalski klub Hertha iz Berlina.

Kako izgledaju gradonačelnici brojnih gradova iz regiona Bratagne, u Francuskoj, tokom njihove konferencije u Saint Briecu, pokazuje slike u prilogu.

U Thailandskoj provinciji Chiang Mai došli su na originalnu ideju i od sijena, umjesto plastova, napravili ogromne figure King Konga. Naravno, atrakcija privlače posjetioce da baš tu naprave fotografije za uspomenu.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen