Sonntag, 7. April 2019

Felix Sturm uhapšen na sajmu fitnes opreme u Kelnu







Veliko uzbuđenje na sajmu fitnes opreme Fibo u Kelnu. U petak je na prostoru sajma došlo do angažmana policije. Policijski službenici su uhapsli prominentnog profi boksera. Uhapšeni je Felix Sturm (40), kako je policija potvrdila u subotu ujutro.
U subotu je na facebook profilu Felixa Sturma objavljena sliku sa sajma što je ostavilo nadu da je on, u međuvremenu, oslobođen. Prema izjavi policije. Felix Sturm još nije na slobodi. Vjerovatno je slika snimljena ranije.
Sturm je na sajmu Fibo bio prisutan, jer ima reklamni ugovor sa jednim proizvođačem fitnes opreme, koji je svoju robu izlagao na Fibo sajmu.
Radi se o hapšenju zbog sumnje na utaju poreza. O kojoj sumi se radi istražitelji nisu komentarisali. Može se samo nagađati da se ne radi o nekoj beznačajnoj sumi.
Tužilac je potvrdio hapšenje Felixa Sturma i rekao: “Da. Felix Sturm je još uvijek u pritvoru. Utaja poreza je krivično djelo, tako da ne mogu davati nikakve daljne informacije, zbog poreske tajne. Gospodin Sturm će u toku dana biti prebaačen u zatvor u Kelnu i onda ćemo vidjeti šta će biti dalje.”
(express)
Felix Sturm uhapšen na sajmu fitnes opreme u Kelnu
Felix Sturm je u petak popodne uhapšen na sajmu fitnes opreme u Kelnu. Policija je u subotu ujutro potvrdila da  bivši svjetski šampion još uvijek nije na slobodi.
Prije toga, dnevni list Bild je izvjestio da je postojao jedan otvoreni nalog za hapšenje zbog utaje poreza. U zadnje vrijeme je Felix Sturm sa svojom porodicom živio u Bosni i Hercegovini, i nije bio dostupan njemačkim vlastima.
Sturm je rođen 1979. godine u Leverkusenu u Njemačkoj, Kao bokser super srednje kategorije pobijedio je u 40, od ukupno 49 odboksovanih mečeva. Bio je četiri puta svjetski šampion za bokserske saveze WBO, WBA i IBF. 2016. godine je kao šampion u supersrednjoj kategoriji pozitivno testiran na doping, a Svjetski bokserski savez i Savez njemačkih profi boksera su odustali od zabrane boksovanja.
Tužilaštvo je ovaj slučaj shvatilo ozbiljnije: osim što je B uzorak bio pozitivan, oni su u slučaju Sturma  istraživali da li se radi o mogućem kršenju anti-doping zakona. 8 januara ove godine Veliko sudsko vijeće u Kelnu nije uvidjelo dovoljno sumnje za otvaranje daljeg postupka. S druge strane tužilaštvo je uložilo žalbu, a Sturm je nakon obustave postupka najavio mogući “comeback” meč protiv Arthura Abrahama. Sada se njegovi advokati očigledno prvo moraju pozabaviti sa najnovijim optužbama.
(faz)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)
(Preveo sa njemačkog)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen