Dienstag, 9. April 2019

Potraga za ključem besmrtnosti se nastavlja


Misterija Ključa besmrtnosti se nastavlja u maju 2019. godine zahvaljući uspješnoj saradnji sa izdavačkom kućom Laguna, #lagunaKnjige.
Regionalni bestseler, roman Ključ besmrtnosti, autora Harija Slipičevića je napet roman o putovanju kroz misteriozni svijet najčuvanije tajne u istoriji.
Besmrtnost je sveti gral za kojim ljudi oduvijek čeznu i spremni su sve da učine ne bi li ga se dokopali. Šta ako tajna besmrtnosti jeste sakrivena u Knjizi mrtvih, za kojom tragaju vojskovođe i velikani od drevnih vremena? Šta ako su ratovi o kojima smo učili u školi, vođeni navodno za teritorije i bogatstva, pokrenuti iz sasvim drugačijih motiva – zbog ključa besmrtnosti?
Ovaj napeti roman vodi nas kroz savremenu potragu za Knjigom, koja je pod zaštitom moćnog klana Ptolemeida. Kroz splet istorijskih misterija, legendi, akcije i intrige, za njom tragaju tajna društva, bezbjednosne agencije, religijski fanatici i vlade modernih država. U priču se na svoj trideset i treći rođendan upliće Mek Luit, naučnik i boem, koji i ne sluti šta ga sve povezuje s egipatskim bogom Ozirisom, prvim čuvarem Knjige mrtvih.
„Ključ besmrtnosti vodi čitaoca kroz živopisne ambijente Njujorka, Aleksandrije, Istanbula i šireg područja Mediterana. Kroz uzbudljivu radnju egipatski bogovi, drevne vojske, istorijske ličnosti i savremeni avanturisti prepliću se u plamenu velikih zavjera, misterioznih simbola i drevnih zagonetki“, napisao je o romanu Goran Karanović, književnik.
„Izuzetno poznavanje istorije autor uklapa u pitki pripovjedački ton, koristi ga tek onoliko koliko je nužno da cijela ova đavolski dobra priča ne popušta u dinamici, pa tek nakon što je pročitamo, vidimo da smo ponešto i naučili, uopšte to ne očekujući“, napisao je o romanu Dragan Marijanović, književnik.
(laguna)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen