Dienstag, 30. Dezember 2014

Zlatanovi biseri: Biti drugi je isto kao biti zadnji!




Ovih dana Zlatan Ibrahimović (33) se ponovo pobrinuo za naslove u medijima, novim izljevom arogancije.

Šta bi fudbal današnjice bio bez Zlatana. Pored odličnih igara na terenu, on se redovno brine i za dozu uzbuđenja van terena. Genijalno, kao i njegov gol koji je dao Englezima, a koji mu to nikad neće zaboraviti, po običaju, povremeno izbaci neki njegov žestok komentar. Nezaboravna je ostala njegova kritika upućena Pepu Guardioli, dok mu je bio trener u Barceloni: „Filozofiranje Guardiole u kabini je nešto, kao sranje za napredne.”

A sada je kralj Zlatan pokazao i kakve su njegove ambicije.

Švedske novine „Dagens Nyheter” uvrstile su ga na listu 150 najvažnijih Šveđana svih vremena, na drugo mjesto, iza teniske legende Björna Borga (između ostalog, petostrukog pobjednika Wimbledona). Zlatanov komentar na to je bio: „Hvala, ali biti drugi je isto kao i biti zadnji”.

Trenutno je Zlatan sa njegovim PSG-om (38 bodova) na trećoj poziciji francuske Ligue1, iza Olympique Marseillea (41) i Olympique Lyona (39).

Kako piše „Le Parisien”, Zlatan se pobrinuo za senzaciju i prilikom useljenja u novi stan u Parizu, kada se istovremeno uselio u tri stana u jednoj zgradi, za koje plaća „tričavih” 30 hiljada eura mjesečno. Napomena, njegov godišnji netto prihod iznosi 14,5 miliona eura. Prilikom prelaska iz Milana u Paris, 2012. godine, dok je tražio pogodan smještaj, Zlatan je rekao: „Dok tražim stan, trenutno živimo u hotelu. Ako ne nađem ništa odgovarajuće, kupiću čitav hotel!“

Njegov moto je: „Suzdržanost, to je nešto za nekog drugog“.

Smail Špago
novasloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen