Donnerstag, 18. Dezember 2014

Marco Reus: Zbog vožnje bez vozačke 540 hiljada eura kazne

Marco Reus, fudbaler Borussie Dortmund, moraće duboko zavući ruku u džep da plati kaznu zbog vožnje auta bez vozačke dozvole. Nadležni organ mu je izrekao kaznu u visini od 540 hiljada eura, koja je u skladu sa njegovim godišnjim primanjima, a koja se kreću oko 4 miliona eura.

Ova 24.godišnji reprezentativac Njemačke nikad nije položio vozački ispit, a vozi auto od njegove 18 godine. Da je u međuvremenu vozio auto bez vozačke dozvole, dugo vremena nikome nije palo u oči.

Vožnja bez vozačke dozvole, pored toga što je jedna vrlo glupa ideja, u Njemačkoj može biti i vrlo skupa. Pogotovo za prominentne. Marco Reus je u proljeće ove godine prilikom jedne kontrole bio zaustavljen od strane policije, vozio je upadni Aston Martin, a to je policiju učinilo malo radoznalom. Tom prilikom, Reus je pokazao saobraćajnu, i samo ličnu kartu. Kontrolom dokumenata policija je ustanovila da on nikako ne posjeduje vozačku. Policajci su napravili prijavu.

Pri tome je utvrđeno ješ nešto kuriozno: Marco Rus je posljednjih godina čak 5 puta bio uhvaćen na radaru zbog prevelike brzine, zbog toga je plaćao kazne, ali ni tom prilikom nikom nije upalo u oči da nema vozačke.

Sud za prekršaje mu je odrezao kaznu, od koje se i milionerima zamanta: 540 hiljada eura. Na osnovu kazni plaćenih zbog radara, tačno je utvrđeno da je njegova vožnja trajala od septembra 2011. do marta 2014. godine, kada je ova kontrola i obavljena.

Reus je, u međuvremenu, kazao da će platiti kaznu, i pri tome priznao kako je u čitavoj ovoj situaciji ispao vrlo naivan, i da je učinio veliku glupost. Naravno, dodao je i da se ovo više nikad neće ponoviti.

Mediji uz to pišu da je Marco Reus završio obuku u jednoj auto školi kad mu je bilo 18 godina, ali vozački nikad nije polagao. Prema njegovoj izjavi, on se tada odlučio na taj korak, a razlog za to, izgleda ni njemu samom nije jasan.

Sada se mora ponovo prijaviti u auto školu, i konačno položiti vozački.

Jedna veoma skupa, ali i poučna glupost.
(izvor:web.de)

Priredio: Smail Špago

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen