Samstag, 10. Februar 2024

Velež pobijedio Tuzla City i plasirao se u četvrfinale Kupa BiH

 







Velež – Tuzala City 3:2 (1:0)

Stadion Rođeni.

Sudija: Mirza Kazlagić (Cazin)

Žuti kartoni: Suljić (Velež), Hadžić, Osmić, Mehanović (Tuzla City)

Strijelci: Vehabović (20′), Suljić (51′), Haskić (69′) za Velež, Hadžić (61′), Delimeđac (62′) za Tuzla City

Velež: Duka, Oreč, Zvonić, Ćaić (od 68′ Šikalo), Pršeš (od 68′ Dino Halilović), Guliashvili, Suljić, Haskić (od 85′ Džafić), Domić (od 83′ Hrkač), Vehabović (od 75′ Lohan), Oliveira.

Tuzla City: Lolić, Nikić, Bihorac (od 83′ Šukilović), Delimeđac (od 80 Tino Sven Sušić), Hadžić (od 72′ Nukić), Mehanović, Pantelić, Osmić, Ćosić, Kobiljar, Mašović.


U zanimljivoj i do kraja neizvjesnoj utakmici, Velež je pobijedio Tuzla City i plasirao se u četvrfinale Kupa BiH.

U 20. minuti, Velež je došao u vođstvo. Suljić je započeo akciju, loptu je prihvatio Vehabović, koji je šalje u mrežu -1:0.

Domaći su u 38. minuti imali priliku da postignu i drugi gol, ali su Ćaić i Suljić zasmetali jedan drugom i šansa je propala.

Gosti su prvi put zaprijetili u 38. minuti, ali je šut Mašovića otišao visoko iznad prečke.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena, u prilici se našao Đorđe Pantelić, koji šutira pored gola.

Velež je dobro otvorio drugo poluvrijeme i u 51.minuti po drugi put zatresla se mreža Tuzlaka. Akciju je započeo Guliashvili, a Suljić završio udarcem pod samu prečku.

Činilo se da je je pitanje putnika za četvrtfinale Kupa BiH riješeno, a onda dolazi do neshvatljivog pada u igri Veleža, što gosti koriste i u 61. minuti Hadžić smanjuje rezultat, a minutu kasnije, Delimeđac koristi rešku domaće odbrane i postiže izjednačujući gol.

U 69. minuti, Velež postiže treći gol. Na sredini terena pogriješio je Delimeđac, lopta je došla do Guliashvilija, a potom do Haskića, čiji šut pronalazi put do mreže.

(sport/NS)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen