Dienstag, 13. Februar 2024

Najveći magarac na svijetu

 





Dozvolite, da ga predstavimo: Fred, XXL magarac! Velik je kao konj i upravo je galopirao u pravcu Ginisove knjige rekorda. Najveći magarac na svijetu živi na farmi “Kuschelfarm” u Hohenossigu, blizu Lajpciga. Fred, koji je bio i vicešampion Saksonije u trci magaraca, visok je 174 centimetra. To ga čini skoro dva centimetra višim od prethodnog rekordera magarca Romulusa, koji je nedavno uginuo u SAD.

Niko ne zna zašto je Fred tako visok

Upravnica farme Katharina Perutzki (31) istraživala je širom svijeta i saznala: “Trenutno nema većeg magarca na svijetu od Freda.”

Prošle sedmice ga je prijavila inspektorima “Ginisove knjige rekorda” u Engleskoj.

Fred živi na ovoj farmi od 2016. godine, zajedno sa još četiri magarca, sa njim su još konji, mazge, lame, mačke i psi.

Nažalost, džinovski magarac neće doživjeti mnogo godina

Kako je Fred postao XXL magarac je misterija za Katharinu Perutzki: „Možda je samo bio previše dobro hranjen. Ali zapravo, za njegovo dobro, volila bih da nije tako velik.”

Za razliku od običnih magaraca, rasa „Džinovski njemački magarac” ima znatno kraći životni vijek; što su životinje veće, veća je vjerovatnoća da će prije uginuti. U stvari, magarci mogu da žive i do 50 godina, kaže Perutzki.

Fred sada ima deset godina i stoga je u starosnoj dobi za penzionisanje.” Nejasno je kada će Ginisove sudije doći na farmu, da izmjere Fredovu visinu. Upravnica kaže: “Trenutno provjeravamo, da li će neko to uraditi na licu mjesta, ili da pošaljemo Fredov video.”

(bild)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen