Sonntag, 25. Februar 2024

Iz svijeta – Slike dana

 


Reciklaža od pivopija

Madre de Deus, Brazil. Blažena Majka, u čijem se brazilskom sjedištu nedavno slavila bujna ulična zabava “Bloco de Latinha”, ovim je trebla da pokaže svoj oštar humor. Jedan posebno ambiciozan učesnik napravio je kostim, na slici, od limenki piva i gaziranih pića. Barem je vjerovatno bio aktivno uključen u pripremu limenki piva.



Tuga izbjeglička

Rafah, pojas Gaze: Dirljive slike djece nikako nisu samo instrumenti ratne propagande sa svih strana. Podsjećaju i na to, da su u ratovima nevini ljudi uvijek među najteže pogođenima. Ovdje, palestinska djevojčica drži svoju mačku u naručju, usred ruševina Rafaha. U međuvremenu su ispod zlosretne agencije UN-a za pomoć, otkriveni Hamasovi tuneli sa izdašnim zalihama oružja.



More plamena

Grindvik, Island. Kako bi osigurao da ovaj dio svijeta ne ostane netaknut aktivnim krizama, lokalni vulkan je ambiciozno krenuo u posao. Grad Grindavik na zapadu Islanda je već evakuisan, bez pretjerane zabrinutosti, što dokazuje impresivna slika. Ovo je treća erupcija u posljednjih osam sedmica.

(news)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen