Sonntag, 11. Februar 2024

30. Tadicionalni fudbalaski zurnir "FK Velež – 14. februar"

 


Februarski turnir - Rođeni pobjednici

U velikom finalu 30. tradicionalnog fudbalskog turnira “FK Velež – 14. Februar”, mladi Rođeni su golovima Muzurovića, Halilagića, Milaka i Puce slavili rezultatom 4:2 i tako drugu godinu za redom uspjeli veliki pehar ostaviti u svojim vitrinama.

Poput prošlogodišnjeg, bilo je ovo još jedno uzbudljivo finale, koje je obilovalo uistinu lijepim potezima, dokazavši još jednom kvalitet rada omladinske škole Fudbalskog kluba Velež “Muhamed Mujić”, ali i kvalitet naših ovogodišnjih gostiju, koji su viteškom borbom u svakoj utakmici opravdali renome našeg velikog turnira, saopćeno je na zvaničnoj stranici FK Velež.

U utakmici za treće mjesto, u kojoj su se sastale ekipe HNK Šibenik i FK Budućnost iz Podgorice, podgorička ekipa je golom Vukmanovića savladala Šibenčane i osvojila treće mjesto na ovogodišnjem turniru.


FK Velež, juniori

FK Igman Konjic, juniori

FK Budućnost Podgorica, juniori

NK Šibenik, juniori

Rezultati:

polufinale 1: FK Velež Mostar - HNK Šibenik 2:2 (pen. 5:4)

polufinale 2: FK Budućnost Podgorica - FK Igman Konjic 1:2

za 3. mjesto: HNK Šibenik - FK Budućnost Podgorica 0:1

finale: FK Velež Mostar - FK Igman Konjic 4:2



Nakon velikog finala Februarskog turnira, dodjeljene su nagrade, priznanja i trofeji ekipama koje su osvojile treće, drugo i naravno prvo mjesto na ovogodišnjem turniru

Osim ekipnih uručena su i posebna individualna priznanja za najbolje igrače turnira, a koje su dodijelili su nekadašnji golman Rođenih Velibor Pudar, član Upravnog odbora našeg Kluba Haris Maksumić i legendarni igrač, a današ Šef Omladinske škole FK Velež "Muhamed Mujić" Anel Karabeg.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je talentovani golman Igmana iz Konjica Alvin Ćosić, dok je Veležov navalni dvojac odnio priznanja za najboljeg strijelca, odnosno igrača turnira.

Amar Milak se okitio priznanjem za najboljeg strijelca, dok je naš Samir Halilagić osvojio laskavo priznanje za najboljeg igrača turnira.

(fotografije FKVelež, portali)

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen