Sonntag, 4. Februar 2024

Sjajna igra Veleža i pobjeda protiv Shakhtara

 




Shakhtar Donetsk 2-3 (2-2) Velez Mostar
Antalya, Mardan Stadium, 200 gledalaca
Strijelci: 0-1 Guliashvili (24′), 1-1 Tsukanov (25′), 1-2 Caic (43′), 2-2 Shved (45′), 2-3 Haskic (47′)
Shakhtar: Rudko, Latsabidze (Kozik, 46′), Lemkin, Miroshi, Pedrinho, Gocholeishvili, Nazaryna, Tsukanov, Shved, Ocheretko (Pushkarov, 82′), Eguinaldo

Velež: Hadžikić, Šturm, Oliveira, Zvonić, Oreč, Pršeš, Čaić, Vehabović (Puce), Suljić, Guliasvili i Haskić.


Fudbaleri Veleža danas su u Antaliji, u kontrolnoj utakmici uoči početka prvenstva, pobijedili ukrajinski Shakhtar Donetsk sa 3:2.

Dobru igru, Rođeni su krunisali vodećim golom u 25. minuti. Vehabović je dugom loptom uposlio za Guliashvilija, koji šalje loptu u mrežu.Shakhtara i pogađa za 1:0.

Samo minut kasnije, Ukrajinci su izjednačili. Sikanov je šutirao, lopta se odbija od jednog igrača Veleža i završila u mreži mreži Hadžikića.

U 44. minuti, Velež ponovo dolazi u vođstvo. Pršeš je centrirao iz slobodnog udarca, loptu prihvata Ćaić i rutinski je šalje u mrežu.

Radost Mostaraca trajala je samo minutu. Poslije centaršuta s lijeve strane, loptu je privatio Shved, koji postiže izjednačujući gol.

Nermin Haskić i na ovoj utakmici potvrdio je svoje golgetersske sposbnosti. U 47. inuti, iskoristio je grešku odbrane gostiju, prevario golmana Rutka i manirom rasnog strijelca poslao loptu mrežu.

Do kraja utakmice bilo je prilika za obe ekipe, ali je rezultat ostao nepromijenjen.


Prvi zvanični meč ove godine Velež igra narednog petka, 9. februara, kada će mu na stadionu Rođeni gostovati Tuzla City u meču osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.








Fotografije izvor: FC Shakhtar Donetsk official site Shakhtar vs Velez: match report

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen