Samstag, 29. Februar 2020

Podjela bodova u Tušnju




Tuzla City – Velež 0:0

Stadion Tušanj.

Sudija: Haris Kaljanac (Sarajevo)

Žuti kartoni: Ubiparip, Crnkić (TC), Ćosić, Hasanović (V)

Tuzla City: Fejzić, Efendić, Kostić, Beganović, Arežina (od 90′ Stjepanović), Šarčević (od 63′ Crnkić), Nukić, Leković, Ubiparip (od 76′ Ramić), Sesar, Morris.

Velež: Bobić, Manev, Zvonić, Pršeš, Ćosić, Ovčina (od 58′ Cvijanović), Brandao, Dario (od 75′ Ćatić), Hasanović, Vehabović (od 83′ Osmić), Ćivić.

Velež nastavlja sa dobrim igrama i sa Tušnja se vraća neporažen.
Nošen pjesmom velikog broja navijača, koji su u Tuzlu došli sa dvadesetak kombija,  Velež je ofanzivno započeo meč na Tušnju i prvi minuti protekli su u terenskoj dominaciji Mostaraca.
Prva uzbuđenja zabilježena su u 16. i 18. minuti, kada su golmanima Bobiću i Fejziću  zaprijetili Ubiparip i Ovčina, ali su njihovi udarci bili neprecizni.
Veležovi igrači izveli su, u 22. minuti, opasan kontranapad, koji je završen kornerom, ali bez opasnosti po gol domaćih.
Ponovo su Rođeni zaprijetili u 24. minuti, kada je Čivić oštro šutirao sa preko 25 metara, a lopta završila preko gola.
Minut prije kraja prvog poluvremena, u prilici se našao Arežina, ali je Bobić sjajno intervenisao i sačuvao svoju mrežu.
Velika prilika da dođu u vođstvo, ukazala se fudbalerima Veleža u 51.minuti, ali je šut Ćosića zamalo otišao pored stative i izmamio uzdahe njegovih navijača.
Tri minute kasnije, povrijedio se Veležov golman Bobić, koji je, nakon sudara sa Kostićem, ostao ležati na terenu, ali je poslije ukazane pomoći ponovo stao na gol.
U 66. minuti, gosti su tražili penal, nakon što je u šesnaestercu gostiju pao Brandao nakon duela sa Morissom, ali je sudija Kaljanac samo odmahnuo rukom i dao znak da se igra nastavi.
Minut kasnije, Ubiparip je bio u prilici da savlada Bobića, ali je bio neprecizan.
U 76. minuti, sa dvadesetak metara oštro je šutirao Vehabović, lopta je zakačila jednog domaćeg igrača i završila u korneru, koji je ostao neiskorišten.
U 81. minuti, sudija Kaljanac je nakon starta Bobića nad Nukićem pokazao na bijelu tačku, ali je loptu, koju je uputio Arežina, pogodila prečku. 
Tri minuta prije krajja utakmica, pšrilika za Ćosića, čiji je šut zamalo promašio okvir gola.
(foto:klix.ba)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen