Donnerstag, 17. Oktober 2024

Širom svijeta – Slike dana

 


Šareno u mračnoj sezoni

Berlin - Paun i tigar: U Berlinu je ponovo počeo Festival svjetla. Poznate zgrade su živopisno osvijetljene - poput ova dva nebodera na Potsdamer Platzu.



Veličina je bitna

Topsfield - Ovdje je bitna samo veličina: najveća bundeva u SAD-u se traži u Topsfieldu u američkoj državi Massachusetts. Pobjednički primjerak teži preko 1000 kilograma.



Coffee art

Bogota – Umjetnost pravljenje kafe: Na Svjetskom kupu barimena u Bogoti, čovjek proba svježe skuhanu kafu. U glavnom gradu Kolumbije trenutno se održava sajam kafe.



Već zaokružili

Čikago - Izbori u SAD su za samo mjesec dana? Da, tako je, dan izbora je početkom novembra. Ali građani širom u SAD već mogu dati svoj glas – kao ovdje u Čikagu. Milioni ljudi su već obaavili svoju građansku dužnst.



Na tragu gljiva

Bellême – Pod budnim okoma mikologa: U Bellemeu na zapadu Francuske ovih dana su se sastali brojni ljubitelji gljiva kako bi vidjeli najspektakularnije primjerke. Glavni cilj je naučiti razlikovati otrovne i jestive gljive.



Na vodi

Bamako - Na pirogi, mladić prolazi kroz stambeno naselje u Bamaku, Maliju. Obilne kiše su i ovdje dovele do velikih poplava.

(msn)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen