Donnerstag, 3. Oktober 2024

Prije 119 godina, i sada – hotel Belvedere, Furka Pass

 


Hotel Belvédère, Furka Pass, Švicarska: Nekada i 2024.

Čuveni hotel Belvédère na prelazu Furka, Švajcarska!

Nekad: Hotel Belvédère bio je popularna destinacija 1960-ih i 1970-ih, posebno među obožavateljima Jamesa Bonda. Godine 1964. hotel je predstavljen u filmu o Jamesu Bondu "Goldfinger", gde se Bond (kojeg glumi Sean Connery) susreće sa Tilly Masterson. Slikovita lokacija hotela i zadivljujući pogled učinili su ga idealnim okruženjem za kultnu scenu.

2024: Premotajte film naprijed do danas, hotel Belvédère ostaje uglavnom nepromijenjen. Iako je 1990-ih napušten i ostavljen da propada, grupa entuzijasta kupila je hotel 2015. godine i započela renoviranje. Iako je zadržao svoj izvorni šarm, hotel sada nudi ažurirane sadržaje i smještaj. Promjene: Renovirane sobe i sadržaji. Poboljšana dostupnost i parking. Proširene mogućnosti za orestoran i zabavu. Unaprijeđene sigurnosne mjere

Ostalo isto: Pogled koji oduzima dah na prevoj Furka i okolne planine. Retro šarm i nostalgična privlačnost. Ikonična veza sa James Bondom.

Posjeta 2024: Doživite bezvremensku privlačnost hotela Belvédère, gdje živi Bondovo naslijeđe. Uživajte: Slikovite planinarske staze i planinski vidici. Istorijska putovanja i izložbe Jamesa Bonda. Ukusna domaća kuhinja i osvježenje. Nezaboravne prilike za fotografisanje.

Hotel Belvédère na prelazu Furka nastavlja da osvaja posjetiocve svojim jedinstvenim spojem nostalgije, prirodnih ljepota i kinematografske istorije.

(APTIV SiN, Cens.)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen