Samstag, 12. Oktober 2024

Iz strane štampe - To se ne doživljava tako često

 

Stadion Bilino polje

13.632 gledaoca


Joshua Kimmich

Antoni Rüdiger


Joshua Kimmich je posebno oduševljen jednom stvari nakon pobjede u Ligi nacija protiv BiH. Kapiten reprezentacije Joshua Kimmich iz njemačkog rekordnog prvaka FC Bayern Minhen bio je posebno impresioniran protivničkom publikom i malim stadionom nakon pobjede DFB tima 2:1 u Zenici, Bosna i Hercegovina u Ligi nacija.

Šta je rečeno?

"To je stvarno kul, stariji stadion sa dobrom, uzavrelom atmosferom. Moram da kažem da mislim da nikada nije bilo ovako na mojim međunarodnim utakmicama da su vas slavili gostujući navijači. Kada smo izašli na teren oni su pljeskali "Poslije pobjede od 2:1 ponovo su pljeskali", objasnio je 29-godišnjak na RTL+ nakon utakmice. Kimmich je nastavio: "To je bilo vrlo, vrlo pošteno. Očigledno su navijali za svoj tim tokom 90 minuta, ali prije i poslije su također pokazivali poštovanje prema svojim protivnicima. To se ne viđa često. Tako da kapa dolje ljudima ovdje! " Šta je pozadina?

Utakmica je odigrana na šarmantnom stadionu Bilino Polje. Već ima 52 godine i ima samo 13.632 mjesta. Kimmihov saigrač Antoni Rüdiger također je potaknuo atmosferu na stadionu da napravi poseban gest prije početka utakmice. Rüdiger je poklonio svoj pulover za zagrijavanje bosanskom navijaču i dobio veliki aplauz sa cijele zadnje tribine.

Šta je slijedeće?

Kimmich i Rüdiger će, zajedno sa DFB timom, na sljedećoj utakmici naići na znatno manje šarma na stadionu. Sljedeći susret u Ligi nacija bit će protiv Holandije u ponedjeljak u najmodernijoj Allianz Areni u Minhenu.

(msn)


"Das erlebt man nicht so oft": Joshua Kimmich zeigt sich nach Sieg in der Nations League von einer Sache besonders begeistert (msn.com)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen