Dienstag, 8. Oktober 2024

Iz svijeta – Slike dana

 


Povratak iz zamke

Tabas, Iran. Obilježen, ali pobjegao: Ovaj rudar je bio u rudniku kada su ogromne količine metana ispuštene u dva tunela. Pod zemljom je bilo 69 rudara, 51 je poginuo, ostali su teško povrijeđeni. Mjesto događaja bio je rudnik Tabas, 540 kilometara jugoistočno od Teherana. Prema navodima nadležnih, ne postoji sumnja na terorističke aktivnosti.



Kada se zemlja zagrije

Shuangfeng, Kina. Zemlja u Kini može postati prevruća na mnogo načina. Na primjer, ako ste kritični prema režimu ili samo zagonetni u ovom smjeru. Ovaj mladi stanovnik Srednjeg carstva bira potencijalno bolan, ali daleko manje rizičan put: Ritual hodanja po vatri Lianhuo dobro podnose i vladari u Pekingu, udaljenom 1.348 kilometara.



Čupavo za plažu

Milano, Italija. Laici bi brend Sportmax povezivali sa dresovima i kupaćim kostimima. Međutim, dizajnerski komad na slici ne bi bio prikladan za takve svrhe, nosilac bi mogao biti uhvaćen u morskoj travi ili bi ga mokra čupava kosa odvukla u dubinu. Dakle, to je najviše model za plažu, iako dio koji se ne vidi na slici, čini bijeli donji dio bikinija.

(news)

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen