Mittwoch, 27. Januar 2021

Potpuni haos

 


Slika u prilogu nije iz nekih boljih i ljepših dana.

Prepuna plaža u Rio de Janeiru uslikana je 15. januara ove godine. U pogledu mjera zaštite od korone u zemlji od 211 miliona stanovnika vlada potpuni haos.

Dok se drugi talas korone širom ove zemlje valja punom snagom, Jair Bolsonaro podstiče sumnje u vezi s vakcinacijom. Možete li se Brazil spasiti od njegovog predsjednika?

Za ljude ove zemlje zasad ne postoji detaljan plan kako će se, i da li će se raspoložive doze vakcine uopšte rasporediti po cijeloj zemlji. Niko ne zna tačno kojim će redosljedom i kako biti obavljena vakcinacija, i hoće li uopšte biti dovoljno šprica.

Kako se boriti protiv pandemije kada je čovjek, koji bi trebao voditi tu borbu, zapravo teoretičar zavjere, i koji se ne želi boriti?

Guverner Sao Paula, ni sam ne zna odgovor na ova pitanja. "On nema suosjećaja", kaže, misleći na Bolsonara. "Mislim da on ne razumije što ta pandemija zapravo znači."

U međuvremenu, narod se bez ikakvog ograničenja kreće, izlazi na plaže, i živi život kao da se ništa ne dešava. A o broju zaraženih, bolesnih i umrlih, skoro da niko ni ne vodi računa.

(spiegel)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen