Sonntag, 24. Januar 2021

Dirljive oproštajne riječi

 


Prije svoje smrti Mira Furlan je napisala dirljive oproštajne riječi.

Svjetski poznata glumica, zvijezda Mira Furlan preminula je 20. januara u 65. godini. Proslavila se ulogama u seriji "Lost" i naučno-fantastičnoj seriji "Babilon 5". Ali, mnogi će je obožavatelji pamtiti uglavnom po karakteru borbene Danielle Rousseau iz serijskog mega hita "Lost".

Rođena Hrvatica, koja se preselila u SAD početkom devedesetih, napisala je neposredno prije smrti dirljiv tekst, koji je kratko nakon njezine smrti objavljen na njenom twitter kontu. Napisala je:



Gledam u zvijezde. Vedra je noć i Mliječni put se čini tako blizu. Idem tamo uskoro. Svi smo zvjezdana prašina ... Nije loša perspektiva. Ne bojim se. Do tada, pustite me da zatvorim oči i uživam u ljepoti oko sebe. I duboko udahnite pod tamnim nebom punim zvijezda. Udahnite. Izdahnite. To je sve."

Kako su prenijeli izvori bliski porodici, Mira Furlan umrla je od posljedica infekcije opasnim virusom zapadnog Nila. Zarađena je ubodom zaraženog komarca i mjesecima se borila s najtežim simptomima. Na kraju je, uprkos najboljoj medicinskoj njezi, podlegla bolesti.

(bild)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen