Samstag, 2. Januar 2021

Otkrivanje sporosti





Nema redova na ski liftovima, nema gužve u gondolama žičare. Umjesto toga, čista priroda i alpska samoća. Ove zime skijaške ture su u skladu sa vremenom, više nego ikad do sada: One su dušu dale se za socijalno distanciranje i suzdržanost. Ali takođe i za potajno kršenje pravila.

Na grebenu: Dva vrha, Erzbergspitze i Grubenspitze očekaju skijaške ture iznad Flexenpassa. Zürser Täli inače je lijepo održavana spust staza, koji međutim dopušta i mnoge varijante dubokog snijega Premijerna snježna turneja, na slikama, u pratnji profesionalnog skijaškog vodiča, obavljena je u Alpama, u Austriji

Osvjetljavanje: Bez obzira koliko je sumorno raspoloženje bilo tokom lockdowna, oni koji hodaju kroz prirodu na skijama, zapravo doživljavaju veliku sreću.

Uspon: skijaški uspon kroz Zürser Täli ljubazno pratilo nekoliko ranih ptica

Do kolibe: Uspon uz Galzig obavljen je ispod gustih snježnih olujaka. Arlberg se smatra kolijevkom skijanja i jednim od najboljih “freeride” rivijera na svijetu. Zbog toga se St. Anton računa kao mnogo više rock’n’roll od većine ostalih tirolskih skijaških područja.

Pažnja: Izvještaj o lavini je potrebno pomno provjeravati, kao i poshedovati LVS primopredajnik za lavinu.

I onda, lijepo uzbuđenje na kraju dana: Ležeran spust kroz prvi, netaknuti duboki snijeg ove zime.

Jedan lijepi zimski doživljaj bez gužve, kroz "Krazy Kanguruh" i "Mooserwirt", gdje većina gostiju jedva može stajati pri normalnoj zimi, a kamoli trčati planinom na skijama.

(focus)

(NovaSloboda.ba)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen