Montag, 3. August 2020

Zaštićeni kvadrat


Zanimljivo: Sud odlučio - U obliku kvadrata smije biti samo jedna čokolada

Time je odbijena tužba tvrtke Mondelez, proizvođača čokolada Milka. Konačnom presudom okončan je desetogodišnja pravna bitka u kojoj je Milka tražila da se ukine ekskluzivno pravo Rittera na takav oblik čokolade

Čokolada Ritter jedina je koja se u Njemačkoj smije prodavati u karakterističnom kvadratnom obliku, odlučio je u četvrtak njemački vrhovni sud odbivši tužbu konkurencije.

Sud smatra da kvadratni oblik čokolada Ritter Sport nije samo plod funkcionalnosti, nego i kreativnog oblikovanja.

- Za ostale proizvođače čokolada nije presudno da svoje proizvode nude u kvadratnom obliku - stoji u presudi.

Time je odbijena tužba tvrtke Mondelez, proizvođača čokolada Milka. Konačnom presudom okončan je desetogodišnja pravna bitka u kojoj je Milka tražila da se ukine ekskluzivno pravo Rittera na takav oblik čokolade.

- Sretni smo da je i u budućnosti osigurana zaštita naše marke koju njegujemo već desetljećima - priopćila je tvrtka Alfred Ritter iz Waldenbucha pored Stuttgarta.

- Za nas kvadratni oblik čokolade posjeduje istu vrijednost kao i ljubičasta boja omota za konkurenciju - dodaju u Ritteru.

Ritter Sport osnovan je 1912., a kvadratni oblik dizajniran je 1932. kada je suosnivačica Clara Ritter odlučila da čokoladice moraju, bez da puknu, stati u svaki džep jakne.

(24sata)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen