Montag, 24. August 2020

Podjela bodova na Koševu

 










Premijer liga BiH, 23. august 2020.


FK Sarajevo - FK Velež 1:1

Stadion: Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase, Koševo
Gledalaca: 0
Sudija: Dragan Petrović (Banja Luka)
Golovi: 0:1 - Ćosić (44), 1:1 - Jukić (58)
Žuti kartoni: Oremuš, Handžić, Rahmanović, Dupovac (Sarajevo), Cheshmedjiev, Vehabović, Zvonić, Ćosić (Velež)

FK Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Salčin, Dupovac, Miličević, Oremuš, Sušić (53. Fanimo), Mustedanagić (46. Rahmanović), Tatar (79. Velkoski), Jukić (64. Đokanović), Handžić (79. Ahmetović)

FK Velež: Bobić, Ćosić, Radović (76. Čivić), Cheshmedjiev, Zeljković, Pršeš, Radovac (61. Zvonić), Vehabović (61. Osmić), Cvijanović (76. Ovčina), Brandao, Mulić (85. Ćatić)


Na stadionu Asim Ferhatović Hase odigrana utakmica 5. kola m:tel Premijer lige BiH između FK Sarajevo i FK Velež Mostar. Nakon 90 minuta sportske borbe na terenu, završilo je bez pobjednika rezultatom 1-1. Prvo poluvrijeme pripalo je Veležu, drugo Sarajevu, tako da je na kraju možda ovo i najrealniji rezultat. Za Velež je pogodio Ćosić, a za domaćine Jukić.

Rođeni su odlično ušli u utakmicu, te su prijetili preko Pršeša u 4. min, Mulića u 9. minuti, Radovića u 18. i Cvijanovića u 20. minuti, ali bez promjene rezultata. Na drugoj starni, Salčin je prošao po lijevoj strani, ali je Zeljković na pravom mjestu. Rođeni su pokušavali raditi visoki presing kad je god to bilo moguće, kako bi što više otežali izgradnju napada Sarajeva.

Nakon toga, domaćini su bolje zaigrali prema naprijed pa su prijetili preko Oremuša u 25. minuti, Mustedanagića u 32. i Jukića minut kasnije, ali bez veće opasnosti po gol Bobića. Kod
domaćina, najagilniji je bio Đani Salčin, preko kojeg je išla većina akcija. U 40. minuti Muli je oprobao svoj udarac koji prolazi pored gola Kovačevića.
Kada se samo očekivao kraj prvog poluvremena, Rođeni dolaze do prednosti. Sve je krenulo odličnim ispucavanjem Bobića nakon kornera Sarajeva, kada Brandao dolazi do lopte, nakon loše reakcije odbrane domaćina. Brandao dodaje loptu prema Muliću, koji je primjetio
dolazak Ćosića iza leđa kojem propušta loptu kroz noge, nakon čega Ćosić postiže gol. Tako su Rođeni sa minimalnom i po svemu viđenom u prvom poluvremenu zasluženom prednošću otišli na odmor.
Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju u istom sastavu, dok je domaći trener reagovao ubacivši Rahmanovića u igru umjesto Mustedanagića. Tatar je u 47. minuti pokušao ugroziti gol Bobića, koji na vrijeme kupi loptu. U 50. minuti Zeljković odlično iznosi loptu, dodaje do Mulića, koji na kraju ne uspjeva dobro šutirati.


U 58. minuti Cheshmedjiev odlično oduzima loptu i još bolje dodaje do Vehabovića, koji je imao priliku da ugrozi gol Kovačevića, ali se u posljednji momenat spetljao i odbrana Sarajeva uspjeva sačuvati gol. Odmah nakon toga uslijedila je kazna, jer je Jukić pogodio mrežu Bobića u 59. minuti, te tako poravnao rezultat na 1-1.
Nakon toga, trener Feđa Dudić radi dvostruku izmjenu. Umjesto Radovca i Vehabovića u igru su ušli Zvonić i Osmić, nakon čega je Zeljković prešao u vezni red. Brandao i Ćosić su opet oprobali svoj udarac, ali bez promjene rezultata. U 69. minuti Zvonić je izbacio loptu sa gol
linije, da bi Bobić fenomenalno odbranio udarac Dupovca minut kasnije.
U 76. minuti nova dvostruka izmjena u timu Veleža. Umjesto Radovića i Cvijanovića u igri su Ćivić i Ovčina. Na drugoj strani, Vinko Marinović je u igru ubacio Ahmetovića i Velkovskog. U 81. minuti Osmić je odlično prošao, nakon čega ju uputio loptu u srce 16-erca,
ali lopta prolazi sve do lijeve strane gdje je Brandao pokušao centaršutom, ali bez uspjeha.

U 85. minuti priliku za igru dobio je Čatić umjesto Mulića. Na kraju, završilo je bez pobjednika rezultatom 1-1, što je po svemu viđenom možda i najrealniji rezultat.
Rođeni u narednom kolu dočekuju FK Tuzla City, dok FK Sarajevo u srijedu igra utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv Dinama iz Bresta. Ovom prilikom FK Sarajevo želimo puno sreće
u novom evropskom nastupu.

(fkvelež)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen