Dienstag, 18. August 2020

Nesvakidašnja izložba: Kulturom protiv smeća

 




Očistio i dezinficirao prostor od smeća, pa u tom prostoru napravio izložbu

Koncept ove izložbe, kako kaže umjetnik, je svojevrsni “Blitzkrieg” u kojem je umjetnik, u toku 24 sata, uspio očistiti i dezinficirati prostor, te izložiti radove, i za sobom ostaviti čistim, jedan od mnogih devastiranih i smećem ispunjenih prostora.

U nedjelju večer od 18:00 do 20:00 u Mostaru, u Ulici Maršala Tita održana je izložba slika, fotografija i instalacija mostarskog umjetnika Dine Primorca. Sam proces izložbe je započeo noć prije, u 20:00 kada je umjetnik krenuo da čisti napušteni i devastirani prostor.

Koncept ove izložbe, kako kaže Primorac, je svojevrsni “Blitzkrieg” u kojem je umjetnik, unutar 24 sata, uspio očistiti i dezinficirati prostor, te izložiti radove i za sobom ostaviti čistim jedan od mnogih devastiranih i smećem ispunjenih prostora.

Na ovaj način umjetnik je želio propagirati model besplatnog izlaganja i ekološke diverzije zajedno, sve u toku jednog dana.

Izložba je najavljena samo dva sata prije početka, a gosti su većinom bili slučajni prolaznici koji su pogledali izložene radove, popričali sa autorom i počastili se pićem.

(facebook)

(mostarski)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen