Sonntag, 16. August 2020

Nova tri boda Rođenih

 








Premijer liga BiH, 4. kolo, 15. august 2020.

Velež – Krupa 2:0 (0:0)

Stadion Rođeni.

Sudija: Danijel Bojo (Kiseljak)

Žuti kartoni: Mandić (Krupa)

Strijelci: 1:0 Cvijanović (72′), 2:0 Ovčina (90′)

Velež: Bobić, Zeljković (od 86′ Ćatić), Pršeš, Ćosić, Cvijanović (od 86′ Osmić), Brandao, Vehabović (od 64′ Radović), Cheshmedjiev, Ćivić (od 64′ Zvonić), Radovac,i Mulić (od 77′ Ovčina).

Krupa: Kolak, Makitan, Modić (od 62′ Nikolić), Nikolić, Dujaković, Puzigaća, Palić, Galić, Maksimović, Andrejić i Mandić.

Velež je teže od očekivanja savladao Krupu, čiju je mrežu odlično čuvao Kolak. Otpor gostiju slomljen je u samom finišu, kada je vodeći gol postigao Cvijanović, a Ovčina je potvrdio pobjedu u sudijskoj nadoknadi vremena.

Osokoljeni posljednjim uspjesima, domaći su ofanzivno započeli meč sa Krupom i već 3. minuti u prilici je bio Mulić, dva minuta kasnije i Vehabović, ali bez veće opasnosti po gol Krupe.

Domaći su ponovo zaprijetili u 9. minuti, ali je Maksimović pravovremenom intervencijom zaustavio šut Čivića.

Gosti su se potom oslobodili pritiska domaćina i u dva navrata zaprijetili su Bobiću. U 18. minuti, velika prilika za Dujakovića, ali se on spetljao u odsudnom trenutku.

U 20. minuiti, Brandao je proigrao Cvijanovića, čiji šut brani golman gostiju, a minut kasnije iz velike daljine pokušao je Pršeš, ali je lopta završila visoko iznad gola.

Golman Kolak istakao se i u 22. minuti, kad je odbranio šut Mulića.

Posljednjih 15 minuta prvog poluvremena u potpunosti su pripali igračima Veleža, ali odbrana gostiju uspijeva da sačuva svoju mrežu.

Vehabović je pokušao u 38. minuti, ali je Kolak ponovo bio na mjestu.

Prvu priliku u drugom nastavku imao je Dujaković, ali je bio neprecizan. Uzvratio je Mulić iz slobodnog udarca, bez opasnosti po gol Kolaka.

Obren Cvijanović zaporiejtio je u 59. minuti, ali je lopta završila iznad prečke.

Dva minuta kasnije, Brandao je pucao iz neposredne blizine, a Kolak je bio na visini zadatka.

U 66. minuti najveća prilika da Velež povede. Brandao je šutirao iz neposredne blizine, lopta je skoro prevarila Kolaka, ali je završila koji centimetar od stative.

Minut kasnije, opet su u centru pažnje Brandao i Kolak i opet je golman gostiju bio uspješniji. Kolak je i u 70. minuti uspio da odbrani neugodan šut Mulića.

I, konačno, u 72. minuti radost za domaće. Brandao je šutirao, Kolak odbranio, a na odbijenu loptu natrčao je Cvijanović i poslao je u mrežu – 1:0.

Mogli su domaći u 82. minuti udvostručiti vođstvo, ali je šut Ovčine zaustavila stativa.

U sudijskoj nadonadi vremena, Ovčina je efektno završio kontru, ooju je započeo Brandao i Kolak je bio nemoćan – 2:0.

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen