Mittwoch, 12. August 2020

Veležu bod na Pecari

 







Premijer liga BiG, 3. kolo, 11. august 2020.

Stadion Pecara

Sudija: Admir Šehović (Srajevo)

Žuti kartoni: Begić, Radeljić (Široki Brijeg), Cvijanović, Cheshmedjiev (V)

Strijelci: 1:0 Jurilj (23′), 2:0 Pervan (43′), 2:1 Ćosić (45′), 2.2 Mulić (67′ iz penala)

Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Obšivač, Ćorić (od 80′ Jurić), Jurilj, Angelov (od 57′ Jović), Marić, Stanić, Radeljić, Begić, Pervan (od 8′ Vukoja).

Velež: Bobić, Zvonić (od 64′ Cheshmedjiev), Bihorac (od 46′ Mulić), Zeljković, Pršeš, Ćosić, Cvijanović (od 73′ Ovčina), Brandao, Ferreyra (od 46′ Čivić), Vehabović, Radovac (od 82′ Osmić).


Hercegovački derbi na Pecari završen je bez pobjednika, uz četiri postignuta gola. Velež je, poslije dobre igre i pobjede nad Zrinjskim, uspio da osvoji bod i da obraduje brojnu armiju svojih navijača.

Prvi šut prema golu uputio je Cvijanović u 9. minuti, ali se Zlomislić dobro postavio. Dva minuta kasnije, u prilici je Stanić, ali lopta odlazi pored stative.

U 14. minuti, iskosa s lijeve strane šutirao je Brandao pravo u golmana domaćih. Minut kasnije, šut Cvijanovića i ponovo pravo u Zlomislića.

Domaći su zaprijetili u 19. minuti, kada je Obšivač šutirao skoro sa centra, ali je Bobić, koji je danas dobio kćerku, krajnjim naporom izbacio loptu u korner, koji je ostao neiskorišten.

I, onda, u 23. minuti domaćin dolazi u vođstvo. Akciju je započeo Pervan, a Jurilj bio na pravom mjestu i lopta se našla u mreži – 1:0.

Vodeći gol dao je poleta domaćim igračima, koji su sve češće pred golom Veleža, a u 31. minuti sreća je bila na strani Rođenih. Pervan je odlično šutirao, a lopa je pogodila u leđa Ferreyru i završila u korneru.

U finišu prvog poluvremena, Angelov je iz neposredne blizine poslao loptu visoko iznad gola.

U 43. minuti, domaći su postigli i drugi gol. U ulozi asistenta bio je Jurilj, a Pervan se dobro postavio i lopta je u mreži – 2:0.

I kada se očekivao kraj poluvremena, Velež je smanjio vođstvo. Ćosić je velemajstorski krunisao lijepu akciju Vehabovića i golman Zlomislić bio je nemoćan – 2:1.

Samo što je ušao u igru, Jović je, u 59. minuti, bio u prilici da postigne i treći gol za svoj tim, ali je iz neposredne blizine pogodio vanjski dio mreže.

U 66. minuti, Cipetić je u svom šesnaestercu srušio Brandaa, a sudija Šehović pokazao na penal, koga je u gol pretvorio Fejsal Mujkić – 2:2.

Pokušali su domaći preko Jurića u 81. minuti da zaprijete, ali je Bobić odlično intervenisao.

U 87. minuti, Ovčina je uputio oštar udarac, golman Zlomislić brani.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen