Donnerstag, 20. August 2020

Napredak srebreno sive boje

 

To je bilo predvidljivo već prije nekoliko mjeseci: videokonferencije i zatvaranje frizerskih salona, dvije nužne stvari vezane uz koronu, nisu išle zajedno.

Nije šale sa ljudskim dostojanstvom: Međutim, dostojanstvo žena i muškaraca takođe može malo ovisiti i o boji dlake na glavi. Naprimjer, kancelarka je koristila resurse koji su bili tajna, ali su rezultati sugerisali da joj kosu ne reže muž kod kuće, i možda, da je uz to još malo i oboji. Ne samo u Njemačkoj, gotovo svuda u svijetu, mnogi su eksperimentisali sa amaterskim partnerima i neprikladnim makazama, a uz to i sa tubama kupljenim u drogerijama, kako ne bi ometali svoje kolege i sebe, kršenjem postojeće zapovijedi: Ne smijete dopustiti da vam kosa sijedi!

Ono što još uvijek krasi čovjeka, novac, snaga i srebrna glava, što se u najboljem slučaju očito kod Christine Lagarde.

U međuvremenu, od New Yorka (Sally Susman, menadžerica) do Londona (Liz Saville Roberts, parlamentarka) raste jedna oslobođena kultura, srebrno plavo blistava linija radosti: Tako djeluje, a tako se i naziva “Going grey gracefully”, "idemo sivo i graciozno".

Samo na Instagramu ima više od 30 hiljada fotografija sa ovim hashtagom, sa samo pola, ili potpuno sijedom kosom.

Na kraju, to je samo lijep pojam za konačno puštanje sijede kose da raste. Starost neće izgubiti svoj šarm sa njom, a ženska melanholija će imati važnog saveznika - boju obmane.

S prvim svjetskim ratom nestalo je korzeta, a još oko 60 godina nosili su se kao pojasevi za struk.

Dvije generacije kasnije sljedi opet oslobođanje, kao željena nuspojava korona krize: Napredak, s vremena na vrijeme, poprima značajna obilježja.

(spiegel)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen