Sonntag, 9. August 2020

Pobjeda Veleža u gradskom derbiju

 



Premijer liga BiH, 2. kolo:

Velež - Zrinjski 2:0 (1:0)

Stadion Rođeni.

Sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo)

Žuti kartoni: Ćosić, Ovčina (V), Zlomislić, Arežina, Jakovljević, Barbarić (Z)

Strijelci: 1:0 Cvijanović (43′), 2:0 Mulić (90′)

Velež: Bobić, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Cvijanović (od 78′ Ovčina), Brandao, Osmić (od 78′ Bihorac), Ferreyra, Radovac (od 62′ Vehabović), Mulić.

Zrinjski: Horkaš, Bekić, Barbarić, Jakovljević, Tičinović, Arežina (od 62′ Mašić), Zlomislić, Bilbija, Todorović (od 76′ Govedarica), Filipović (od 71′ Asim Zec), Škrbić (od 76′ Kunić).


Velež je slavio u velikom gradskom derbiju protiv Zrinjskog, a osim velika tri boda utakmica će ostati u sjećanju i jer su prvi put na stadionu Rođeni zasjali reflektori.

Gradski derbi u Mostaru počeo je otvoreno i već u 4. minuti prilika za goste, ali je šut Todorovića završio pored gola.

U 8. minuti, Zlomislić je grubo startovao nad Radovcem i sudija Mulahasanović opravdano mu je pokazao žuti karton.

Domaći su, preko Mulića, pokušali zaprijetiti u 14. minuti, ali je Jakovljević uspio blokirati njegov šut.

Rođeni su prvu priliku imali u 16. minuti, kada je Obren  Cvijanović oštro šutirao sa dvadesetak metara, ali je golman Horkaš sjajno intervenisao i izbacio loptu u korner, koji je ostao neiskorišten.

Todorović je ponovo zaprijetio u 25.minuti, ali je Bobić bio na mjestu.

Gosti su u 32. minuti imali priliku, kada je Tičinovića prevario tri igrača Veleža, uposlio Bibliju, koji se spetljao i šansa je otišla u nepovrat.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu vidjeli smo u 36. minuti, kada je Biblija izveo odličan dribling, ali je njegov šut, uz pomoć stative, zaustavio Bobić.

U 41. minuti, pokušao je Filipović, ali je Bobić ponovo pravovremeno zaustavio.

I, onda, u 43. minuti veliko slavlje domaćih igrača. U gužvi pred golom Zrinjskog, najbolje se snašao Cvijanović i iz nesporedne blizine nije mu bilo teško da pošalje loptu u mrežu – 1:0.

Kraj prvog poluvremena označio je i trenutak za pamćenje, kada su prvi put na Veležovoj domaćoj prvenstvenoj utaimici zasjali reflektori.

U 53. minuti, Brandao se našao u povoljnoj prilici, ali je Tičinović u posljednji trenutak požrtvovanom intervencijom otklonio opasnost.

Dva minuta kasnije, uvratio je Bilbija, ali je Bobić ponovo odbranio.

U 66. minuti, u šansi je bio novajlija Mulić, ali se golmanHorkaš nije dao iznenaditi i izbacio je loptu u korner.

Minut kasnije, gosti su u prilici da izjednače, kada je Filipović šutirao iz neposredne blizine, a Bobić se ponovo istakao.

I kada se očekivao kraj utakmica, nova radost za domaće. Novajliija Fejsal Mulić odlično je izveo slobodan udarac.lopta je prevarila Horkaša i završila u mreži – 2:0.

(NovaSloboda.ba)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen