Mittwoch, 19. Dezember 2018

Zaustavljeni momenti – Slike dana


Djeca prolaze kroz „Katedralu svjetlosti“, koja je postavljena u okviru svečanosti svijetla u Kew Gardenu u Londonu. Svjetlosne i zvučne instalacije se mogu pogledati sve do kraja januara slijedeće godine.

„Gilets Juanes“ – Žuti prsluci tokom protesta širom Francuske blokirali su most u Bordou. Posvuda, širom zemlje demonstranti su zauzeli trgove, mostove i ulaze na autoputeve. Razlog za proteste je bio porast cijena goriva u Francuskoj, koja je na snazi već mjesecima.

Jedna od mnogobrojnih slika sa rijeke Rajne u Njemačkoj u protelom periodu. Jedan izletnički brod plovi rijekom veoma niskog vodostaja u blizini mjesta Rudesheim u Hessenu. Stalno niski nivo vode na rijekama u Njemačkoj izazvao je brojne probleme u transportu.

Na jednoj strani suša, a na drugoj zimski ambijent. Prodor hladnog talasa sa istoka okovao je ledom jedan automobil, i izazvao zimske pejsaže pokrajinama Sachsen i Sachsen-Anhalt u Njemačkoj.

Arheolozima je pošlo za rukom da u arheološkoj zoni Pompeja otkriju fresku „Leda e il cigno“, Leda i labud.

Jedna poetska fotografija iz Indije ima jednu ozbiljnu pozadinu. Magla je nastala od izduvnih gasova automobila i gradilišta, kao i smrad od izgorenih poljskih plodova. Svake godine u jesen sličan debeli sloj smoga obavije čitav New Delhi.

Nekoliko impala istražuju gradilište novog autoputa koji prolazi kroz Nacionalni park Nairobi u Keniji. Nova trasa autoputa povezivaće Nairobi i Mmbasu.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen