Samstag, 22. Dezember 2018

Svijet je čudesno mjesto– Slike dana



Indijski radnici prelaze preko provizornih mostova na rijeci Gang kod Allahabada. Pješačke staze su bile izgrađene za hodočasnike tokom svečanosti Kumbh Mela, na koje milioni Indijaca hodočaste u Allahbad,

A u provinciji  Hunan u Kini, posjetioci se veru uz jednu okomitu stijenu u Outdoor-sportskom parku.

Posjetioci šestog Steampunk festivala u Haworthu na sjeveru Engleske u šetnji ulicama ovog grada. Alternativni festival sa muzikom, plesom, revijom burleski, maskenbalom i mnogo vintagea održava se svake godine u novembru. Steampunk je podžanr naučne fantastike, a kombinuje tehnologiju i dizajn 19. vijeka sa elementima fantazije.

Turisti se slikaju pred kulisama Sydneyskog Harbour mosta, dok se pješčana oluja navlači iznad grada. Prema podacima meteorološke službe, oluja se razvukla u dužini od 500 kilometara. Ekstremne vremenske uslove eksperti pripisuju dugotrajnoj suši.

U Francuskoj se pojavio pokret „Žuti prsluci“, na slici u borbi protiv policije na Champs Elysees. Razlog: stalno rastuće cijene benzina i dizela natjerale su ljude u Francuskoj da izađu na ulice.

U Al-Assasifu u Egiptu, čovjek fotografiše mumije svojim mobitelom. Grobnica je pronađena u nekropoli na zapadnoj obali Nila u Luxoru. Ekspertima je trebalo više od pet mjeseci da uklone skoro 200 kubika zemlje iz ruševina, kako bi došli do grobnice. Među ostalim nalazima iz grobnice, tu su i mumije, skeleti, lobanje, maske, statue i figure.

Kraj jedne ere: Posljednji broj štampanog kataloga Otto odštampan je prije nekoliko dana. Nakon godina kataloške prodaje, danas skoro 97 posto Ottovih kupaca naručuje robu putem interneta.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen