Montag, 3. Dezember 2018

Svijet je čudesno mjesto: Slike dana


U Rio de Janeiru je održano svjetsko prvenstvo skejtbordera u spustu pod nazivom „Vista Rio Downhill“, a jedan od vozača je uhvaćen objektivom kamere prilikom opasnog spusta niz nizbrdicu.

Slike iz vremena požara koji su harali Kalifornijom proteklog mjeseca još uvijek pune stranice medija. Na slici je policajac Randy Law, koji se tokom požara pobrinuo za jednog konja, koji je spašen iz požarom zahvaćenog područja, kojom prilikom je život izgubilo najmanje pet osoba.

U Atini je održan 36. Atinski maraton, gdje je, prema legendi, u davna vremena, održana prva trka maratona svih vremena. U to ime, održana je svečanost otvaranja, prikazana na slici. Prema legendi, nakon pobjede nad Perzijncima, jedan trkač je iz mjesta Marathon trčao u Atinu, kako bi javio vijest o pobjedi. Nakon što je prenio vijest o pobjedi, trkač se srušio mrtav od posljedica iscrpljenosti. Prema dužini staze od Marathona do Atine određena je dužina kasnijih trka maratona.

Slika vojnika poginulog u Prvom svjetskom ratu na jednoj plaži na sjeveru Irske. Akcija „Page of the Sea“ – Stranice mora, održana u čitavoj Velikoj Britaniji, prikazuje portret vojnika urađen u pijesku, kao sjećanje na završetak Prvog svjetskog rata.

Kostur djeluje kao ironična fusnota na požarnu katasrofu u Kaliforniji. Halloween dekoracija je jedina stvar koja je preostala čitava, u požarom zahvaćenoj kući. Hiljade vatrogasaca su bile angažovane u borbi protiv požara u regionu Paradise. Grad je u potpunosti uništen.

Saobraćajni čvor u Shanghaiju prikazan iz ptičije perspektive. Gigantska raskrsnica u srcu ove metropole proteže se na pet nivoa.

Dijete iz Venecuela u izbjegličkom centru u Bogoti, glavnom gradu Klumbije. Ova zemlja je primila milion izbjeglica i migranata iz Venecuele. Svi su na putu prema SAD.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen