Samstag, 15. Dezember 2018

Svijet je čudesno mjesto: Slike dana


Jedan malo neobičan način sređivanja frizure srpom, kako se to tradicionalno obavlja uselima indigenog naroda Miao u Kini.


U Port Moresbyju na Papua, Novoj Gvineji, izvođači u tradicionalnoj odjeći prolaze kroz bezbjedonosnu kontrolu na međunarodnom aeroromu Jacksons, prije nego što su se susreli sa sa američkim popredsjednikom Mike Penceom.

Javni toaleti u obliku glava životinja postavljeni su i fotografisani u kineskom Chongqinqu, povodom svjetskog dana toaleta. Ovaj dan, pod zvaničnim nazivom World Toilet Day, WTD, je zvanični međunarodni dan Ujedinjenih nacija, a uveden je kako bi se unaprijedile aktivnosti u cilju rješavanja globalne sanitarne krize.

U hotelu Willard u Washington D.C. održana je press konferencija Nacionalne federacije ćurana na kojoj su predstavljena dva ćurana, kojima je ove godine poklonjen život na Dan zahvalnosti u SAD.

Posebnu pažnju privlači pogled na ogromne talase koji su pri hladnom vremenu zapljusnuli svjetionik u Seahamu u Velikoj Britaniji.

Pred jednom svečano osvijetljenom džamijomu Karachiju, jedan pakistanski Musliman obavlja molitvu povodom rođendana poslanika Muhameda.

Na godišnjem festivalu na vodi „Tonle Sap“ u Pnom Penu u Kambodži, učesnici se pripremaju za trku u čamcima zmajeva.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen