Samstag, 15. Dezember 2018

Više od kalendara






Još od 1964. godine postoji poznati kalendar Pirelli, proizvođača auto guma. Veliki fotografi i lijepe žene.
Zahvaljujući ovoj kombimaciji postao je pojam erotske fotografije. Ipak, kalendar već dugo vremena ima sasvim drugačije zahtjeve. On ne želi prikazivanje samo gole kože, nego žene, koje se pokazuju sa njihove jače strane.
Za izdanje za 2019. godinu odgovoran je bio fotograf Albert Watson. On je izabrao moto „Dreaming“ – Snovi, i inscenirao njegove modele kao žene, koje žele njihov životni prostor učiniti stvarnim.


Upravo to je postigla Gigi Hadid. Ona se predstavila kao uspješna poslovna žena koja postiže sve što zaželi. Uprkos tome, ona je ispunjena tugom. Sigurnost nalazi samo kod njoj povjreljivih ljudi.




Glumica Julia Garner kao mladi fotograf pokazuje kako voli prirodu i usamljenost. Ona mašta o velikoj karijeri kao fotograf portreta i perfektno se postavilja u svoju ulogu“.



Francuskinja Letitia Casta uživila se u ulogu slikarke, koja živi sa njenim prijateljem u fantastičnom potkrovlju. Prijatelja igra Sergej Polunin, ukrajinski igrač baleta i apsolutna zvijezda scene. Polunin je široj javnosti poznat iz Hozierovog video spota „Take me to the Church“. Njih dvoje, slikarka i plesač, maštaju o velikom uspjehu, a kako se radi o  erotskom kalendaru, najradije to čine bez igdje ičega na sebi.

A i kod Misty Copeland, četvrtog modela u kalendaru, sve se vrti oko plesa.
(web)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen