Sonntag, 2. Dezember 2018

Bez pobjednika u meču godineAmerikanac Deontay Wilder ostao je WBC prvak, ali nije uspio pobijediti Tysona Furyja iako ga je dvaput rušio! Fury je od 12 rundi dominirao u njih 10. Suci nisu mogli odlučiti ko je pokazao više

Deontay Wilder i Tyson Fury boksali su 12 rundi u Los Angelesu u meču godine koji je završio bez pobjednika! Wilder je ostao WBC prvak, iako je dvaput rušio Furyja, ali nije ga uspio pobijediti i obojica su ostala neporažena.
Tyson Fury je dominirao 10 rundi, plesao je u ringu i pokazao djelić magije kojom je srušio Klička, ali dvaput je pogriješio i to ga je vjerojatno koštalo pobjede.
Prvi je put, u devetoj rundi, spustio glavu i primio udarac nakon kojeg je završio na podu. Nije bio previše uzdrman i brzo se vratio u meč i nastavio dominirati, ali u 12. rundi Wilder je pokazao zašto je prvak.
Razoran udarac desnom pa kroše ljevicom i svi su mislili da je Fury 'zaspao'.
Ali irski div ne samo da je ustao, već je uzvratio i uzdrmao Wildera! Da nije bilo ta dva nokdauna, Fury bi glatko dobio sudačkom odlukom jer ovo je, veći dio meča, bila škola boksa.
Fury je bio učitelj, a Wilder učenik..
Kakva lakoća kretanja, čovjek od 206 centimetara i 116 kilograma izgledao je poletnije i brže od 20 kila lakše prvaka. Direkti, kretanja, eskivaža... Fury je držao lekciju boksa Wilderu koji mu do devete runde nije mogao ništa.
Još nevjerojatnije je što je Fury ovakvu predstavu imao tri godine nakon pobjede protiv Klička, nakon borbe protiv depresije i alkohola, droga i prežderavanja. Uzeli su mu sve pojaseve, imao je i 170 kilograma, ali vratio se boksu i pokazao da je u vrhu. Gyps King se vratio, možda i jači nego prije. Nakon ove borbe, to je sad svima jasno.
Ako ništa drugo, najmanje što svi ljubitelji boksa zaslužuju je revanš između ove dvojice.
Na kraju su suci odlučivali, jedan je bio za Wildera, drugi za Furyja, a zanimljivo, odlučivala je kartica britanskog suca Phila Edwardsa, a na njoj je pisalo 113-113!
(n24)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen