Sonntag, 9. November 2014

Sturm vs. Stieglitz – Meč bez pobjednika






 
12 rundi borbe u ringu, bez pobjednika. Publika u prepunoj hali u Stuttgartu, kao i ona pored malih ekrana, sa nestrpljenjem su očekivali odluku sudija, nakon odboksovanog meča u super srednoj kategoriji, između Felixa Sturma (Adnana Ćatića, 35) i Roberta Stieglitza (33). Sudije su odlučile za nerješno: 115:113, 113: 115 i 114:114!

Dvojica bivših svjetskih šampiona, Sturm četiri puta u srednjoj, a Stieglitz dva puta u super srednjoj kategoriji, od početka meča su krenuli sa otvorenim vizirom. Stieglitz je čitavo vrijeme vršio pritisak na Sturma, a Sturm je boksovao i kontrirao pametno. Čitav meč je odboksovan pod punim gasom, na zadovoljstvo gledalaca u hali, među kojima je bio veliki broj prominentnih iz svijeta sporta i zabave, između ostalih «Zmajevi», Sead Kolašinac i Jasmin Fejzić. Opšti je utisak da je meč bio grandiozan, Jedan od najboljih mečeva zadnjih godina.

Pobjednik ovoga duela trebao je slijedećeg ljeta izaći  megdan aktuelnom svjetskom šampionu u super srednjoj kategoriji po verziji WBO, Arturu Abrahamu. Ali, to će sačekati još jedno vrijeme. Slijedi revanš.

Abraham, koji je prisustvovao meču, izjavio je: «Sturm je za mene pobjednik», a kako se saznaje, on bi u meču za odbranu titule više volio boksovati protiv Sturma, nego protiv Stieglitza, ali će se i sam morati strpiti, jer još nema izazivača.

«Vidio sam moju prednost u ovom meču, ali u svakom slučaju, veliki respekt mom protivniku Robertu» izjavio je Sturm nakon meča.

Nakon meča Adnan je još izjavio: «U familiji uskoro očekujemo prinovu». Sa ovog mjesta, puno sreće i najbolje želje.

A sa nestrpljenjen, do revanša.
 
Špago Smail

novasloboda.ba

 

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen