Sonntag, 16. November 2014

Klitschko vs. Pulev: „Čelični čekić“ sijevnuo u 5. rundi

Wladimir Klitschko (38) odbranio je sve njegove titule, pobjedom nokautom u petoj rundi, protiv Bugarina Kurbata Puleva (33). Meč je održan pred 14 hiljada gledalaca u prepunoj hali u Hamburgu. Među gledaocima je bio izuzetno veliki broj navijača izazivača.





(fotosi:bild)


Svjetski šampion je ovaj meč počeo jače nego i jedan do sada. Već u prvoj rundi, poslao je protivnika dva puta na pod. U drugoj, trećoj i četvrtoj rundi Pulev je pokušavao skoro ispruženim rukama držati šampiona na distanci. Klitschko je svo to vrijeme tražio „rupu” u odbrani. U petoj rundi, sjevnula je njegova ljevica, protivnik se našaoo na podu, a sudija je nakon brojanja označio kraj meča.

Nadanja ljubitelja boksa, prije meča, da je Bugarin protivnik, koji će se u narednom periodu moći suprostaviti vladajućem Wladimiru, raspršila su se kao mjehur od sapunice.

Klitschko je u svom 66. meču zabilježio 64. pobjedu, a 53. nokautom. Protivnik je sa 20 borbi i 20 dosadašnjih pobjeda djelovao samouvjereno, sve do ovog meča. Nažalost, doživio je prvi poraz u profi karijeri, a kako javljaju mediji, nakon meča je završio na klinici u Hamburgu.

Šta dalje?

Prije meča, medijima je već kružila informacijama o vrlo primamljivom ugovoru koji je Klitschko postigao sa američkom TV kućom HBO. Sinoćnji meč je prenošen direktno za gledaoce ove TV kuće, a prenošen je i na velikom ekranu u New Yorku. Po detaljima ugovor „Čelični čekić“ će u ring već na proljeće. Traži se dostojan protivnik. Nakon toga, slijediće još dva meča tokom iduće godine. Mogući protivnici su: pobjednik meča između Deontay Wildera i Berman Stiverne, ili, pobjednik meča između Dereka Chisore i do sada nepobjeđenog Tysona Furyja.

Ami Deontay Wilder je, inače, nosilac pojasa koga je stariji, Vitali Klitschko, ostavio neporažen, kad se posvetio politici.

O kakvom se primamljivom ugovoru radi, jer se finansijski detalji još ne znaju, govori podatak da za sadašnje mečeve Wladimir Klitschko inkasira 3,2 milona eura po meču. Nakon Muhameda Alija, Georga Foremana, Mike Tysona, Lenoxa Lewisa, i dugovladajuće, neporažene braće Klitschko, bokserski svijet traži više uzbuđenja i nove šampione.

A prije svih mečeva, Wladimir Klitschko očekuje jednu ugodniju novinu. Početkom decembra postaće otac. Njegova prijateljica, američka glumica Hayden Paettiere porodiće se početkom decembra. Kažu, biće djevojčica.

Smail Špago
novasloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen