Montag, 10. November 2014

Posljednja želja – oproštaj od konja


Slika, koja je obišla čitav svijet.

Sheila Marsh (77) prije smrti je imala samo još jednu želju. Htjela je po svaku cijenu još jednom vidjeti svog omiljenog konja.

Ova Britannka iz Backerswawa kod Manchestera, oboljela od karcinoma, ležala je na odjeljenju Wigan Royal bolnice. Za njenu bolest, ljekari više ništa nisu mogli učiniti.

Sheila je kod kuće imala jednog konja, po imenu Brownan, koga je prije 25 godina dobila dok je još bio ždrijebe. Njih dvoje su čitavo to vrijeme provodili zajedno i odlično se razumjevali.

Familja, zajedno sa osobljem bolnice, pokrenuli su sve da se njena zadnja želja ispuni. Bolesnica je zajedno sa krevetom izvedena pred bolnicu, gdje je njen omiljeni konj već čekao.

Britanski Telegraph je o ovom susretu napisao:
„Sheila je nježno zovnula konja po imenu, on je došao do kreveta i nježno je poljubio u lice, a nakon toga je Sheila samo tiho rekla ‘do viđenja’.

Fotografija sa ovog dirljivog susreta postala je hit u medijima i na internetu, a na twitteru je za vrlo kratko vrijeme pregledana na hiljade puta. U međuvremenu, za ovu dirljivu priču saznao je čitav svijet.

Nekoliko sati nakon susreta, Sheila je usnula njen vječni san.
(izvor:bild)

Priredio: Smail Špago

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen