Dienstag, 13. Mai 2014

Street Arts Festival u Mostaru





Street Arts Festival

Mostar 22.-25.maj 2014.

I ove godine treći put po redu od 22. do 25. svibnja u Mostaru se održava međunarodni Street Arts Festival, kojeg  organiziraju Vijeće mladih Grada Mostara i Koledž ujedinjenog svijeta Mostar.  Tih će dana preko stotinu mladih učesnika iz svih oblasti umjetnosti, sudjelovati u kreativnom  stvaranju  umjetničkih i zabavnih sadržaja na različitim dijelovima grada.  
Nekoliko zidnih gradskih površina biti će oslikano novim street art rukopisom lokalnih te gostujućih umjetnika i kreativaca, koji će Mostaru ostaviti trag slobode, traganja, izazova i bezgraničnosti.
Street Arts Festival ove godine će ugostiti umjentike iz  Italije, Španjolske, Švedske, Njemačke te Beograda, Novog Sada, Sarajeva, Zenice,Banjaluke, Bugojna i Čapljine.
Bit će održani raznoliki dnevno-noćni muzički, likovni, plesni i performativni događaji koje će obogatiti spontani sadržaji koji će nastajati na kreativnim radionicama tokom festivalskih dana.
Ideja Street Arts Festivala
Putem street art dimenzije koja oslobađa od stereotipa i predrasuda , Street Arts Festival Mostar omogućava uključivanje umjetnosti i kreativnosti u sastavni dio mostarske svakodnevice, kao i stvaranje drugačije kulturološko-građanske participacije.
Festival promovira uličnu umjetnost i stvaralaštvo mladih, te  ih  motivira  na širenje opsega kreativnog i umjetničkog izražavanja, kao i na zajednički angažman u osnaživanju urbano-kulturnog života grada.
Prijave zainteresiranih putem facebook stranice ili maila streetartsfestival@gmail.com .

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen