Sonntag, 11. Mai 2014

Oprez s unucima!

Dedu umalo šlag nije strefio!

Jedna trogodišnja djevojčica iz Uslara (Njemačka) popela se neopaženo na zadnju papučicu dedinog kombija, i držeći se za ručku od vrata, vozila se kilometrima daleko!
 
Za djevojčicu će to najvjerovatnije biti najveća avantura njenog života. Vozač kombija je bio njen dragi deda (61). Slučaj se desio protekle sedmice. Djevojčica, i njena sestra bliznakinja, igrale su se u dvorištu. Deda se igrao s njima, a onda je u tri popodne morao kombijem odvesti još jednu turu. Poljubio je unuke, rekavši im da će se brzo vratiti, sjeo u kombi parkiran u dvorištu i lagano izašao na ulicu.

Šta se dešavalo iza kombija, nije imao pojma.
Jedna od unuka popela se na zadnju papučicu kombija i uhvatila za ručku od zadnjih vrata. Baba, koje je bila u kući, vidjela je šta se desilo, izletila vani, mahala rukama, vrištala, pokušavala ga još zaustaviti, ali je bilo prekasno. Deda je već bio izmakao iz vidnog polja, ne imavši pojma da ima malog, slijepog putnika pozadi.
Baba je iste sekunde zovnula telefonom nevjestu, majku od djevojčica, ali i policiju.

Prolaznici usput, koji su vidjeli ovu neobičnu vožnju odmah su zvali policiju. Vožnja je potrajala oko petnaestak minuta, ili tačno18 kilometara. Deda je na pojedinim dijelovima puta vozio čak i 70 km/h. Kad ga je policija zaustavila i rekla o čemu se radi, djevojčica je još stajala na papučuci, držala se čvrsto za ručku, ne shvatajući to čitavo uzbuđenje oko nje. Čak je bila i dobro raspoložena. Deda nije mogao vjerovati svojim očima. Od silnog šoka, kako je rekao, umalo ga nije šlag strefio. Usplahirenoj majci, koja je k’o bez duše doletjela na mjesto zaustavljanja, i zatekla kćerkukako mirno sjedi dedi u krilu, djevojčica obećala je da nikad više neće napraviti nešto slično.
Oprezno s malom rajom!

(izvor i ilustracija: bild)
Priredio: Smail Špago
 
 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen